Salt- og eddikdekket vaktel og potetpuré med honning-sriracha saus
oppskrift på salt- og eddikdekket vaktel servert med kremet potetpuré og en søt og spicy honning sriracha-saus. perfekt for en smakfull forrett eller hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Rapsolje til koking
- 1 teskje hvitløkspulver
- 1 teskje løkpulver
- 1 teskje røkt paprika
- Salt og nykvernet svart pepper
- 3 vaktler, delt
- 1/2 kopp sriracha hot sauce
- 2 spiseskjeer honning
- 1/2 kopp panko-rasp
- Én pose med salt- og eddikpotetgull på 2 1/2 unser
- Én stort egg
- 1/4 til 1/2 kopp melk
- 3 poteter
- 1 fedd hvitløk
- 1/4 kopp rømme
- 2 spiseskjeer usaltet smør
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: en frityrgryte og et frityrtermometer
- 2Varm opp en frityrgryte med rapsolje til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
- 3Lag en krydderblanding ved å blande hvitløkspulver, løkpulver, paprika, 2 teskjeer salt og 1 teskje svart pepper i en liten bolle. Gni krydderblandingen inn i vaktelene og sett til side.
- 4Bland sriracha og honning med en visp i en liten bolle og sett til side.
- 5Varm opp 2 til 3 spiseskjeer rapsolje i en støpejernspanne over middels varme. Når oljen er varm, legg vaktlene i pannen og stek dem på begge sider i 2 til 3 minutter per side.
- 6Bland panko-rasp og potetgull i en food processor og puls til det er godt blandet. Overfør til en flat skål. Bland egg og en liten skvett melk i en annen flat skål og visp sammen. Dypp hver vaktel i eggeblandingen, og dekk deretter med potetgullblandingen.
- 7Raskfrityrstek vaktelen i frityrgryten til den er gyllenbrun, i 2 til 3 minutter.
- 8Skjær potetene i terninger og legg dem i en kjele med vann, krydret med 2 teskjeer salt og hvitløk. Kok opp og kok til potetene er møre.
- 9Sil av vannet og ha potetene i en food processor. Tilsett rømme, smør og nok melk til ønsket konsistens, og kjør til en jevn puré. Smak til med salt og pepper, og sil puréen gjennom en finmasket sil.
- 10For å servere, legg en skje med potetmos midt på hver tallerken. Topp med en vaktel og drypp over honning-srirachasausen.