Hello Fresh Mobile Banner
Salt- og eddikdekket vaktel og potetpuré med honning-sriracha saus

Salt- og eddikdekket vaktel og potetpuré med honning-sriracha saus

oppskrift på salt- og eddikdekket vaktel servert med kremet potetpuré og en søt og spicy honning sriracha-saus. perfekt for en smakfull forrett eller hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • Rapsolje til koking
  • 1 teskje hvitløkspulver
  • 1 teskje løkpulver
  • 1 teskje røkt paprika
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 3 vaktler, delt
  • 1/2 kopp sriracha hot sauce
  • 2 spiseskjeer honning
  • 1/2 kopp panko-rasp
  • Én pose med salt- og eddikpotetgull på 2 1/2 unser
  • Én stort egg
  • 1/4 til 1/2 kopp melk
  • 3 poteter
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/4 kopp rømme
  • 2 spiseskjeer usaltet smør

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: en frityrgryte og et frityrtermometer
  2. 2Varm opp en frityrgryte med rapsolje til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
  3. 3Lag en krydderblanding ved å blande hvitløkspulver, løkpulver, paprika, 2 teskjeer salt og 1 teskje svart pepper i en liten bolle. Gni krydderblandingen inn i vaktelene og sett til side.
  4. 4Bland sriracha og honning med en visp i en liten bolle og sett til side.
  5. 5Varm opp 2 til 3 spiseskjeer rapsolje i en støpejernspanne over middels varme. Når oljen er varm, legg vaktlene i pannen og stek dem på begge sider i 2 til 3 minutter per side.
  6. 6Bland panko-rasp og potetgull i en food processor og puls til det er godt blandet. Overfør til en flat skål. Bland egg og en liten skvett melk i en annen flat skål og visp sammen. Dypp hver vaktel i eggeblandingen, og dekk deretter med potetgullblandingen.
  7. 7Raskfrityrstek vaktelen i frityrgryten til den er gyllenbrun, i 2 til 3 minutter.
  8. 8Skjær potetene i terninger og legg dem i en kjele med vann, krydret med 2 teskjeer salt og hvitløk. Kok opp og kok til potetene er møre.
  9. 9Sil av vannet og ha potetene i en food processor. Tilsett rømme, smør og nok melk til ønsket konsistens, og kjør til en jevn puré. Smak til med salt og pepper, og sil puréen gjennom en finmasket sil.
  10. 10For å servere, legg en skje med potetmos midt på hver tallerken. Topp med en vaktel og drypp over honning-srirachasausen.