Hello Fresh Mobile Banner
Potet Dauphine

Potet Dauphine

Lær hvordan du lager deilige potato dauphine med denne enkle oppskriften. Perfekt som forrett eller tilbehør, med sprø skorpe og myk innside.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/2 pund russet (bakte) poteter (omtrent 1)
  • 1 spiseskje usaltet smør, kuttet i biter
  • En klype salt
  • En klype nyrevet muskatnøtt
  • 3 spiseskjeer hvetemel
  • 1 stort egg
  • Vegetabilsk olje til dypsteking av potetene
  • Grovt salt til å strø over croquettene, hvis ønskelig

Fremgangsmåte

  1. 1Stek potetene i en forvarmet ovn på 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit) i 50 minutter til 1 time, eller til de er myke. Del dem i to på langs, og skrap ut potetkjøttet med en skje, og reserver skallet til en annen bruk. Press det utskrapte potetkjøttet gjennom en presse eller en kjøttkvern med medium skjive ned i en stor bolle.
  2. 2I en kjele kombinerer du 3 ss vann, smøret, saltet og muskatnøtten. Kok opp blandingen, og rør inn melet på en gang. Skru ned varmen til middels og pisk kraftig med en tresleiv i 3 minutter, eller til deigen trekker seg fra sidene av kjelen og danner en ball. Ta kjelen av varmen, tilsett egget og pisk til blandingen er glatt og blank.
  3. 3Tilsett potetene og pisk til alt er godt blandet. Potetblandingen kan forberedes opptil én dag i forveien, oppbevares dekket og avkjølt.
  4. 4I en dypfryer eller stor kjele varmer du opp 5 cm olje til 170 grader Celsius (340 grader Fahrenheit) med et termometer for frityr. Overfør potetblandingen til en stor sprøytepose med en 1/2 tomme stjernesprøyte, og sprøyt ut åtte stykker på ca. 6 cm direkte i oljen, ved hjelp av kjøkkensaks eller en liten kniv.
  5. 5Friter croquettene, og snu dem med en hullsleiv, i 3 minutter, eller til de er sprø, gyldne og gjennomstekte. Overfør dem til papirhåndklær for å renne av, og strø over litt salt. Gjør flere batcher med resten av potetblandingen, og legg de ferdigfrityriserte croquettene på en rist plassert i en langpanne for å unngå at de blir soggy.
  6. 6Croquettene kan forberedes opptil 2 timer i forveien, oppbevares løst dekket med papirhåndklær i romtemperatur, og varmes opp igjen på risten i en forvarmet ovn på 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit) i 5 minutter, eller til de er gjennomvarme og sprø.
  7. 7Hvis du ikke skal lage croquettene på forhånd, kan de holdes varme i en forvarmet ovn på 150 grader Celsius (300 grader Fahrenheit).