
Kinesiske ildpotet-fiskeboller
Lær hvordan du lager autentiske chinese fire pot fish balls med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull forrett eller hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 pund flankbiff, skåret i tynne skiver mot fibrene
- 2. 2 pund kyllingbryst, skåret i tynne skiver
- 3. 1 pund store reker, U-15, skrelte og rensede (15 reker per pund)
- 4. 20 fiskeboller
- 5. 2 pund bay scallops
- 6. 3 pakker bløtlagte mungbønne-nudler
- 7. 4 Shanghai-kål, hele blader
- 8. 4 baby bok choy, hele blader
- 9. 1 stor napa-kål, hakket
- 10. 2 liter kyllingkraft
- 11. 1 pund shiitakesopp, uten stilk
- 12. Kokende vann
- 13. 2 pund chilensk havabbor eller annen fet, hvit fisk
- 14. 4 egg, skilt i plommer og hvitter
- 15. 1 teskje hvit pepper
- 16. 1 teskje kosher-salt
- 17. 1 teskje sesamolje
- 18. 1 spiseskje fiskesaus
- 19. 3 finhakkede thai-bird chili
- 20. 1/3 kopp skivede vårløk
- 21. Samba Oelek (chili-pasta)
- 22. Peanøttsmør
- 23. Kinesisk sesampasta
- 24. Sesamolje
- 25. Østerssaus
- 26. Risvinseddik
- 27. Shaoxing-vin
- 28. Tynn soyasaus
- 29. 2 kopper hakket vårløk
- 30. 2 kopper hakket koriander
- 31. Egg (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 11. Spesialutstyr: Elektrisk wok for å holde kokevæsken i kokende tilstand. Små kinesiske siler. Ris- og sidefat. Spisepinner. Kinesiske skjeer. Skjeer til alle de ovennevnte krydderne. En stor appetitt.
- 22. I en foodprocessor, mos fisk med eggeplommer til en jevn puré. Tilsett pepper, salt, sesamolje, fiskesaus og chili; pulsér i noen sekunder. Overfør moussen til en stor, avkjølt bolle og vend inn hakket vårløk. Bruk en mikser til å løfte eggehvitene til stive topper. Vend forsiktig inn eggehvitene i moussen. Kok en veldig liten porsjon enten i kokende vann eller i en mikrobølgeovn for å sjekke krydderbalansen. Med våte hender, form små baller (ca. 2,5 cm i diameter). Blansjer raskt i saltet, kokende vann i bare 2 minutter. Sil av og sett til side for å avkjøle.