Hello Fresh Mobile Banner
Kinesiske ildpotet-fiskeboller

Kinesiske ildpotet-fiskeboller

Lær hvordan du lager autentiske chinese fire pot fish balls med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull forrett eller hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 pund flankbiff, skåret i tynne skiver mot fibrene
  • 2. 2 pund kyllingbryst, skåret i tynne skiver
  • 3. 1 pund store reker, U-15, skrelte og rensede (15 reker per pund)
  • 4. 20 fiskeboller
  • 5. 2 pund bay scallops
  • 6. 3 pakker bløtlagte mungbønne-nudler
  • 7. 4 Shanghai-kål, hele blader
  • 8. 4 baby bok choy, hele blader
  • 9. 1 stor napa-kål, hakket
  • 10. 2 liter kyllingkraft
  • 11. 1 pund shiitakesopp, uten stilk
  • 12. Kokende vann
  • 13. 2 pund chilensk havabbor eller annen fet, hvit fisk
  • 14. 4 egg, skilt i plommer og hvitter
  • 15. 1 teskje hvit pepper
  • 16. 1 teskje kosher-salt
  • 17. 1 teskje sesamolje
  • 18. 1 spiseskje fiskesaus
  • 19. 3 finhakkede thai-bird chili
  • 20. 1/3 kopp skivede vårløk
  • 21. Samba Oelek (chili-pasta)
  • 22. Peanøttsmør
  • 23. Kinesisk sesampasta
  • 24. Sesamolje
  • 25. Østerssaus
  • 26. Risvinseddik
  • 27. Shaoxing-vin
  • 28. Tynn soyasaus
  • 29. 2 kopper hakket vårløk
  • 30. 2 kopper hakket koriander
  • 31. Egg (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: Elektrisk wok for å holde kokevæsken i kokende tilstand. Små kinesiske siler. Ris- og sidefat. Spisepinner. Kinesiske skjeer. Skjeer til alle de ovennevnte krydderne. En stor appetitt.
  2. 22. I en foodprocessor, mos fisk med eggeplommer til en jevn puré. Tilsett pepper, salt, sesamolje, fiskesaus og chili; pulsér i noen sekunder. Overfør moussen til en stor, avkjølt bolle og vend inn hakket vårløk. Bruk en mikser til å løfte eggehvitene til stive topper. Vend forsiktig inn eggehvitene i moussen. Kok en veldig liten porsjon enten i kokende vann eller i en mikrobølgeovn for å sjekke krydderbalansen. Med våte hender, form små baller (ca. 2,5 cm i diameter). Blansjer raskt i saltet, kokende vann i bare 2 minutter. Sil av og sett til side for å avkjøle.