Lasagne

Lasagne

Lær hvordan du lager en deilig lasagna med denne enkle oppskriften. Perfekt for helgen eller hverdagsmiddagen. Enkel å lage og full av smak!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett

Ingredienser

  • 1. Kosher salt
  • 2. 1 1/2 (16-ounce) bokser lasagnenudler
  • 3. Olivenolje
  • 4. 1 pund bulk italiensk pølse
  • 5. 4 fedd hvitløk, knust, delt
  • 6. Knuste rød pepperflak
  • 7. 1 (12-ounce) pakke cremini-sopp, stilker fjernet, skivede hatter
  • 8. 1 zucchini, delt i to på langs og skåret i skrå snitt
  • 9. 2 kopper ricotta
  • 10. 2 kopper revet Parmigiano-Reggiano, delt
  • 11. 2 egg
  • 12. 6 til 7 basilikumblader, skåret i chiffonade
  • 13. 1 oppskrift på Chef Annes allsidige marinara-saus, oppskrift følger
  • 14. 1 kopp revet mozzarella
  • 15. 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 16. 1/4 pund pancetta, i terninger
  • 17. 2 store spanske løk, skåret i 1/4-tommers terninger
  • 18. Kosher salt
  • 19. 4 store fedd hvitløk, knust og hakket
  • 20. 4 bokser (28-ounce) italienske plommetomater av San Marzano-typen

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Kok opp en stor kjele med godt saltet vann. Arbeid i porsjoner, kok lasagnenudlene til de er myke og smidige, men ikke limpete, i 6 til 7 minutter. Ta pastaen opp av det kokende vannet og legg den flatt på et bakepapir for å avkjøle. Sett til side.
  3. 3Dekk en stor stekepanne med olivenolje og varm opp til middels høy varme. Tilsett pølsen og kok til den er brun og smuldrete. Ta den ut av pannen og legg den på kjøkkenpapir for å renne av.
  4. 4 Kast fettet i pannen og tilsett ny olivenolje sammen med 2 fedd hvitløk og en klype knust rød pepper. Varm opp pannen til middels høy varme. Når hvitløken blir gyllen og veldig aromatisk, fjern den fra varmen og kast den. Tilsett sopp og krydre med salt. Kok soppen til den er myk, visnet og mørkebrun, i 4 til 5 minutter. Ta den ut av pannen og sett til side. Gjenta denne prosessen med resten av hvitløken og squashen.
  5. 5I en liten bolle, bland ricotta, halvparten av Parmigiano-Reggiano, eggene og basilikumet. Rør godt sammen og krydre med salt.
  6. 6Forvarm ovnen til 175°C (350°F).
  7. 7I bunnen av en 23 x 33 cm (9 x 13 tommer) ildfast form, legg et par øser med saus og fordel jevnt. Legg et lag med lasagnenudler slik at de dekker sausen helt. Fordel en tredjedel av ricottablandingen over pastaen. Legg et lag med pasta i motsatt retning av det første laget (dette gir litt mer stabilitet). Fordel et tynt lag med saus over pastaen, og strø en tredjedel av pølsen over sausen. Gjenta med en tredjedel av soppen og squashen. Strø et lag med mozzarella og litt av resten av Parmigiano-Reggiano over grønnsakene. Gjenta disse lagene til alle ingrediensene er brukt opp eller formen er full. Sørg for at det er et lag med pasta på toppen, dekket med saus og strødd med mozzarella og Parmigiano. Dekk med aluminiumsfolie.
  8. 8Sett lasagnen på et stekebrett og stek i ovnen til den er varm og boblende, ca. 1 time og 15 minutter, og fjern folien de siste 15 minuttene av stekingen. La den avkjøle i 20 minutter før du skjærer i den.
  9. 9Merk: For best resultat, lag og stek lasagnen dagen før. Varm den opp igjen før servering.
  10. 10Dekk en stor kjele med olivenolje og tilsett pancetta. Varm opp til middels høy varme og stek pancettan i 4 til 5 minutter. Tilsett løk, krydre rikelig med salt, og rør for å dekke løken med oljen. Kok løken i 6 til 7 minutter, rør ofte; løken skal bli veldig myk og aromatisk, men uten å få farge. Tilsett hvitløk og kok i ytterligere 2 til 3 minutter, rør ofte.
  11. 11Kjør tomatene gjennom en food mill. Pass på å sile all massen slik at bare stilkene og frøene blir igjen, og skrap ut massen fra bunnen av food millen. Dette er den viktigste delen! Tilsett tomatene i kjelen, og skyll ut en av de tomatkonserne du har brukt med vann, og tilsett dette vannet i kjelen (ca. 2 til 3 kopper). Krydre rikelig med salt og smak på sausen; tomater trenger mye salt. Krydre i små steg og smak underveis. La sausen småkoke i 2 til 3 timer, rør av og til og smak ofte.
  12. 12Bruk sausen med en gang på pasta eller til andre tomatsausbehov. Denne sausen kan også avkjøles og oppbevares i kjøleskapet i noen dager, eller fryses godt.