
Cioppino: En fin liten fiskekjele
oppskriften på cioppino, en italiensk-inspirert sjømatgryte full av smak. perfekt for sjømatelskere som vil utforske nye retter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/4 kopp (tre ganger rundt pannen i en langsom strøm) ekstra jomfru olivenolje
- 2. 1 teskje knuste rød pepperflak
- 3. 2 til 3 flate filéer av ansjos, drenert
- 4. 6 hvitløksfedd, knust
- 5. 1 laurbærblad, fersk eller tørket
- 6. 2 selleristenger, hakket
- 7. 1 middels stor løk, hakket
- 8. 1 kopp god kvalitet tørr hvitvin
- 9. 1 (400 gram) beger kyllingkraft
- 10. 1 (900 gram) boks med hakkede tomater i chunky stil
- 11. 4 kvister fersk timian, blader fjernet (ca. 1 spiseskje)
- 12. 1 neve flatbladpersille, hakket
- 13. 680 gram torsk, skåret i 5 cm store biter
- 14. Salt og pepper
- 15. 8 store reker, be om rensede, lett-pell eller skrell og rens
- 16. 8 sjøscallops
- 17. 16 til 20 rå blåskjell, skrubbet
- 18. En brødloff med ferskt, sprøtt brød, til å dyppe i sausen
Fremgangsmåte
- 11. I en stor gryte over middels varme kombinerer du olje, knuste pepperkorn, ansjoser, hvitløk og laurbærblad. La ansjosene smelte inn i oljen. Ansjosene fungerer som en naturlig salt, og pepperflakene vil infusere oljen med varme.
- 22. Hakk selleri og løk nær komfyren og tilsett i gryten etter hvert som du jobber. Surr grønnsakene i noen minutter for å begynne å mykne, og hell i vinen i gryten. La vinen koke inn i ett minutt, deretter tilsetter du kyllingkraft, tomater, timian og persille. La sausen koke opp og skru ned varmen til middels lav.
- 33. Krydre fiskebitene med salt og pepper. Tilsett fisken og la den småkoke i 5 minutter, og rist gryten av og til. Ikke rør i suppen med en skje etter at fisken er tilsatt, ellers vil den bli ødelagt. Tilsett reker, kamskjell og blåskjell, og dekk til gryten. Kok i 10 minutter, og gi gryten et godt ryst nå og da.
- 44. Fjern lokket og kast eventuelle blåskjell som ikke åpner seg. Forsiktig øs suppen opp i dype boller, og pass på brød på bordet.