Hello Fresh Mobile Banner
Cioppino: En fin liten fiskekjele

Cioppino: En fin liten fiskekjele

oppskriften på cioppino, en italiensk-inspirert sjømatgryte full av smak. perfekt for sjømatelskere som vil utforske nye retter.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/4 kopp (tre ganger rundt pannen i en langsom strøm) ekstra jomfru olivenolje
  • 2. 1 teskje knuste rød pepperflak
  • 3. 2 til 3 flate filéer av ansjos, drenert
  • 4. 6 hvitløksfedd, knust
  • 5. 1 laurbærblad, fersk eller tørket
  • 6. 2 selleristenger, hakket
  • 7. 1 middels stor løk, hakket
  • 8. 1 kopp god kvalitet tørr hvitvin
  • 9. 1 (400 gram) beger kyllingkraft
  • 10. 1 (900 gram) boks med hakkede tomater i chunky stil
  • 11. 4 kvister fersk timian, blader fjernet (ca. 1 spiseskje)
  • 12. 1 neve flatbladpersille, hakket
  • 13. 680 gram torsk, skåret i 5 cm store biter
  • 14. Salt og pepper
  • 15. 8 store reker, be om rensede, lett-pell eller skrell og rens
  • 16. 8 sjøscallops
  • 17. 16 til 20 rå blåskjell, skrubbet
  • 18. En brødloff med ferskt, sprøtt brød, til å dyppe i sausen

Fremgangsmåte

  1. 11. I en stor gryte over middels varme kombinerer du olje, knuste pepperkorn, ansjoser, hvitløk og laurbærblad. La ansjosene smelte inn i oljen. Ansjosene fungerer som en naturlig salt, og pepperflakene vil infusere oljen med varme.
  2. 22. Hakk selleri og løk nær komfyren og tilsett i gryten etter hvert som du jobber. Surr grønnsakene i noen minutter for å begynne å mykne, og hell i vinen i gryten. La vinen koke inn i ett minutt, deretter tilsetter du kyllingkraft, tomater, timian og persille. La sausen koke opp og skru ned varmen til middels lav.
  3. 33. Krydre fiskebitene med salt og pepper. Tilsett fisken og la den småkoke i 5 minutter, og rist gryten av og til. Ikke rør i suppen med en skje etter at fisken er tilsatt, ellers vil den bli ødelagt. Tilsett reker, kamskjell og blåskjell, og dekk til gryten. Kok i 10 minutter, og gi gryten et godt ryst nå og da.
  4. 44. Fjern lokket og kast eventuelle blåskjell som ikke åpner seg. Forsiktig øs suppen opp i dype boller, og pass på brød på bordet.