
Kale, ovnsbakt sellerirot, fylte egg og krydret mandelsalat
Oppdag en smakfull oppskrift med kale, ovnsbakt sellerirot, deviled eggs og krydret mandelsalat. Perfekt for en sunn og spennende forrett eller lunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1. 2 hele hvitløkhoder
- 2. 3 kopper vegetabilsk olje
- 3. 6 egg (eldre egg er bedre enn nyhøsta)
- 4. 1 spiseskje smør, smeltet
- 5. 1 spiseskje majones
- 6. 1 spiseskje fullkorns sennep
- 7. 1 teskje hvitløksconfit-olje eller vegetabilsk olje, pluss mer til å dryppe over
- 8. Salt og nykvernet svart pepper
- 9. 1 eggehvite
- 10. 1 spiseskje brunt sukker
- 11. 1/4 teskje cayennepepper
- 12. Salt og nykvernet svart pepper
- 13. 1 kopp skåldede og skårede mandler
- 14. 1 stor sellerirot, kuttet i store terninger (ca. 2 1/2 kopper)
- 15. 2 spiseskjeer kokosolje, smeltet
- 16. Salt og nykvernet svart pepper
- 17. 1/3 kopp honning
- 18. 2 spiseskjeer hvitløksconfit
- 19. 2 spiseskjeer Dijon-sennep
- 20. 2 eggeplommer
- 21. Salt og nykvernet svart pepper
- 22. 1 kopp sherryeddik
- 23. 2 kopper hvitløksconfit-olje, eller annen smaksatt olje eller vegetabilsk olje
- 24. 10 unser blandet baby- og lillakål
- 25. Krydrede kjeks, til servering, oppskrift følger
- 26. 3 kopper hvetemel, pluss mer til utbaking
- 27. 2 spiseskjeer bakepulver
- 28. 2 spiseskjeer za'atar
- 29. 1 spiseskje sukker
- 30. 1 1/2 teskjeer salt
- 31. 6 spiseskjeer kaldt smør, kuttet i terninger
- 32. 1 1/2 kopper kald melk
- 33. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 34. Forvarm ovnen til 200 °C.
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Spesialutstyr: en sprøytepose.
- 3For hvitløkconfit: Kutt av toppen og spissen på hvitløksknoppene, og la rotendene være intakte.
- 4Legg dem i en liten kjele og dekk med vegetabilsk olje.
- 5Kok forsiktig på middels lav varme til oljen er infusert og hvitløken er myk når du kjenner på den, omtrent 45 minutter (det skal ikke koke opp).
- 6Ta hvitløksknoppene opp av oljen og la dem avkjøle før du fjerner de myke klyngene.
- 7Press ut klyngene fra skinnet og mos dem lett; sett til side.
- 8Reserver oljen.
- 9For de fylte eggene: Legg eggene flatt i en kjele og dekk med vann.
- 10Sett kjelen på middels høy varme og kok opp.
- 11Når det koker, dekk med lokk, skru av varmen og la eggene ligge i 12 minutter.
- 12Dypp dem i kaldt vann eller skyll til de er avkjølt.
- 13Skrell eggene, del dem på langs og skill eggeplommene.
- 14Mos eggeplommene i en bolle med smør, majones og sennep til en jevn masse.
- 15Rør inn oljen og smak til med salt og pepper.
- 16Fyll blandingen i en sprøytepose uten spiss.
- 17Krydre eggehvitene med salt og pepper, og drypp litt hvitløkolje over.
- 18Fyll eggehvitene med eggeblandingen.
- 19For de krydrede mandlene: Forvarm ovnen til 250 °F (ca. 120 °C).
- 20I en bolle, pisk eggehviten til den er tykk og skummende.
- 21Tilsett sukker, cayenne, 1/4 teskje salt og 1/4 teskje svart pepper, og rør godt.
- 22Vend inn mandlene og dekk dem med eggehviteblandingen.
- 23Bruk en hullsleiv og legg mandlene på et bakepapirkledd stekebrett.
- 24Stek til de er gylne og sprø, ca. 15–20 minutter, og rør underveis.
- 25Merk: Det vil bli mye krydrede mandler, men de holder seg godt i en lufttett beholder.
- 26For den ovnsbakte selleriroten: Øk ovnstemperaturen til 400 °F (ca. 200 °C).
- 27Vend selleriroten i kokosolje i en bolle, og krydre med salt og pepper.
- 28Legg dem på ytterkanten av et stekebrett, slik at de stekes jevnt, og stek til de er gylne, ca. 20 minutter.
- 29For den kremete hvitløkvinaigretten: I en food processor, tilsett honning, hvitløkconfit, sennep og eggeplommer, og puls til det er blandet.
- 30Tilsett 1 1/2 teskje salt og 1 teskje pepper, og puls igjen.
- 31Hell i sherryeddik og puls til det er blandet.
- 32Skru ned hastigheten og hell sakte inn oljen.
- 33Slå av umiddelbart etter at all olje er tilsatt.
- 34Smak til og juster krydderet.
- 35Del grønnkålen i 4 deler.
- 36I en liten bolle, ta en fjerdedel av grønnkålen og tilsett 1 ss kremet hvitløkvinaigrette, og vend godt.
- 37Anrett på en tallerken, legg på 3 halvdeler av fylte egg, en liten håndfull krydrede mandler og litt ovnsbakt sellerirot.
- 38Gjenta med resten av ingrediensene for å lage 4 porsjoner.
- 39Server med krydrede kjeks og drypp over med litt mer dressing.
- 40Bland mel, bakepulver, 1 ss za'atar, sukker og salt i en middels stor bolle med en visp.
- 41Bruk en bollespade eller fingrene, bland inn smøret til blandingen ligner grovt mel; bruk gjerne fingrene for en mer kakeaktig tekstur.
- 42Lag en fordypning i midten og hell i melken.
- 43Rør forsiktig til det akkurat er blandet.
- 44Hell deigen ut på en melet arbeidsflate og kna 5–6 ganger.
- 45Kjevle ut deigen til en 2,5 cm tykk skive og bruk en 7,5 cm rund utstikker til å stikke ut kjeks.
- 46Pass på at du ikke vrir utstikkeren, ellers vil sidene bli squish og kjeksene vil ikke heve.
- 47Samle sammen restene, kjevle ut igjen og stikk ut flere kjeks til all deigen er brukt opp.
- 48Legg kjeksene med undersiden ned på et bakepapirkledd stekebrett.
- 49Pisk sammen vegetabilsk olje med resten av za'atar og pensle på hver kjeks.
- 50Stek til de er gylne, ca. 18–20 minutter.