Hello Fresh Mobile Banner
Prime rib med au jus

Prime rib med au jus

Lær hvordan du lager en perfekt prime rib med au jus. En klassisk og saftig hovedrett som imponerer gjestene dine.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 1 (ca. 2–2,3 kg) storfe ribbeinsstek
  • 2. 5 fedd hvitløk, skåret i skiver
  • 3. 1/4 kopp pepperkorn- og hvitløksmarinade (anbefalt: McCormick's)
  • 4. 2 spiseskjeer sterk brun sennep
  • 5. Salt og nykvernet svart pepper
  • 6. 2 teskjeer Worcestershire-saus
  • 7. 1/2 kopp rødvin
  • 8. 1 kopp storfekraft

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  3. 3Bruk en liten kniv til å lage små snitt i steken, ca. 8 cm fra hverandre, og press hvitløkskivene inn i snittene.
  4. 4Bruk en pensel til å dekke hele steken med sennep.
  5. 5Strø over pepperkorn og hvitløksmarinaden slik at hele steken er dekket.
  6. 6Plasser steken på en rist i en stekepanne og stek til termometeret som er satt inn i midten viser 54 grader Celsius.
  7. 7Ta steken ut av ovnen, dekk den med folie, og la den hvile i 10 til 15 minutter.
  8. 8For å lage Au Jus:
  9. 9Plasser stekepannen på komfyren på middels lav varme.
  10. 10Rør inn Worcestershire-saus og vin, og skrap opp de små brune bitene fra bunnen av stekepannen.
  11. 11La det koke inn litt, og tilsett buljongen.
  12. 12La det småkoke til det er litt redusert.
  13. 13Server sammen med den skivede prime riben.