
Prime rib med au jus
Lær hvordan du lager en perfekt prime rib med au jus. En klassisk og saftig hovedrett som imponerer gjestene dine.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 1 (ca. 2–2,3 kg) storfe ribbeinsstek
- 2. 5 fedd hvitløk, skåret i skiver
- 3. 1/4 kopp pepperkorn- og hvitløksmarinade (anbefalt: McCormick's)
- 4. 2 spiseskjeer sterk brun sennep
- 5. Salt og nykvernet svart pepper
- 6. 2 teskjeer Worcestershire-saus
- 7. 1/2 kopp rødvin
- 8. 1 kopp storfekraft
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 3Bruk en liten kniv til å lage små snitt i steken, ca. 8 cm fra hverandre, og press hvitløkskivene inn i snittene.
- 4Bruk en pensel til å dekke hele steken med sennep.
- 5Strø over pepperkorn og hvitløksmarinaden slik at hele steken er dekket.
- 6Plasser steken på en rist i en stekepanne og stek til termometeret som er satt inn i midten viser 54 grader Celsius.
- 7Ta steken ut av ovnen, dekk den med folie, og la den hvile i 10 til 15 minutter.
- 8For å lage Au Jus:
- 9Plasser stekepannen på komfyren på middels lav varme.
- 10Rør inn Worcestershire-saus og vin, og skrap opp de små brune bitene fra bunnen av stekepannen.
- 11La det koke inn litt, og tilsett buljongen.
- 12La det småkoke til det er litt redusert.
- 13Server sammen med den skivede prime riben.