Eikenøttkål med vill sopps- og tranebærfyll

Eikenøttkål med vill sopps- og tranebærfyll

oppskrift på acorn squash fylt med vill sopp og tranebær, perfekt for høstmåltider. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 1/2 til 1 3/4 pund acorn squash, delt på langs og fjernet frø
  • 1/2 kopp tørkede tranebær eller currants
  • 1/4 kopp varmt vann
  • 4 spiseskjeer (1/2 stang) smør
  • 4 unser ferske ville sopp (som shiitake), fjernet stilkene og hakket
  • 1/4 kopp hakket løk
  • 1 teskje tørket salvie
  • 1 kopp ferske hele hvete brødsmuler

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 220°C. Plasser squashen med snittflaten ned i en 20x20 cm glassform. Dekk formen tett med plastfolie. Varm i mikrobølgeovnen på full kraft i 10 minutter. Stikk hull i plasten for å slippe ut damp. Fjern plasten og snu squashhalvdelene med snittflaten opp. Krydre hulrommene med salt og pepper. Bland tørkede tranebær og varmt vann i en liten bolle. Smelt 3 spiseskjeer smør i en tykk, middels stor stekepanne over middels varme. Tilsett sopp, løk og salvie, og stek til det begynner å bli mykt, ca. 5 minutter. Rør inn brødsmuler og stek til de blir lett brune, ca. 3 minutter. Bland inn tranebærene med bløtleggingsvæsken. Krydre etter smak med salt og pepper. Fyll squashhalvdelene med fyllet. Fordel resten av smøret i små klatter på toppen. Stek til fyllet er gjennomvarmt og toppen er sprø, ca. 10 minutter.
  2. 2Forvarm ovnen til 220°C. Plasser squashen med snittflaten ned i en 20x20 cm glassform. Dekk formen tett med plastfolie. Varm i mikrobølgeovnen på full kraft i 10 minutter. Stikk hull i plasten for å slippe ut damp. Fjern plasten og snu squashhalvdelene med snittflaten opp. Krydre hulrommene med salt og pepper.
  3. 3Bland tørkede tranebær og varmt vann i en liten bolle. Smelt 3 spiseskjeer smør i en tykk, middels stor stekepanne over middels varme. Tilsett sopp, løk og salvie, og stek til det begynner å bli mykt, ca. 5 minutter. Rør inn brødsmuler og stek til de blir lett brune, ca. 3 minutter. Bland inn tranebærene med bløtleggingsvæsken. Krydre etter smak med salt og pepper.
  4. 4Fyll squashhalvdelene med fyllet. Fordel resten av smøret i små klatter på toppen. Stek til fyllet er gjennomvarmt og toppen er sprø, ca. 10 minutter.