
Pannekakkruller
Lær hvordan du lager deilige pancake rolls, en enkel og smakfull rett som passer perfekt til snacks eller forrett. Enkelt å lage og godt for hele familien!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- Smørmelkspannekaker – oppskrift følger
- Vaniljeyogurt
- Smør til steking
- Ferske bjørnebær
- Ferske blåbær
- Ferske bringebær
- Ferske jordbær
- Hjemmelaget granola, oppskrift følger
- 3 ½ kopper hvetemel
- 6 store egg
- 4 kopper fersk smørmelk
- 6 teskjeer bakepulver
- 1 ½ kopper melk
- ½ kopp kullsyreholdig sitronbrus (for å gjøre pannekakene ekstra luftige)
- 4 unser mandler
- 4 unser pekannøtter
- 4 unser valnøtter
- 1 pund gammeldags havregryn
- ½ spiseskje malt kanel
- ¼ spiseskje malt muskatnøtt
- 1 kopp lønnesirup
- ¼ kopp honning
- 1 stang smør, kuttet i biter
- 1 appelsin, revet skall og saften (bruk et lite rivjern for å få skallet)
- ¼ kopp vann
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Vask og kutt opp fersk frukt (valgfri sesongfrukt passer i denne retten).
- 3Smelt litt smør på lav varme i en 25-centimeters stekepanne eller takke.
- 4Hell en rund 20-centimeters røre av Smørmelkpannekaker i pannen.
- 5Pannekaken vil "svulme opp". Hvis den er for tykk, trykk den litt flat.
- 6Kok til den er gyldenbrun på undersiden, og snu deretter pannekaken og kok den andre siden til den er gylden.
- 7Legg den store pannekaken på en varm tallerken.
- 8Smør pannekaken med vaniljeyogurt.
- 9Deretter drysser du en håndfull fersk frukt over pannekaken.
- 10Rull pannekaken slik at du får en stor rull, som en burrito.
- 11Smør mer vaniljeyogurt og fersk frukt på toppen av pannekakerullen.
- 12Strø over 2 spiseskjeer hjemmelaget granola.
- 13Spisetid: BORTE PÅ ET BLUNK – DETTE ER NYDELIG!
- 142 1/4 teskjeer salt
- 15Bland mel, bakepulver og salt i en stor bolle.
- 16Pisk egg, smørmelk og melk sammen i en annen bolle.
- 17Tilsett deretter dette i melblandingen.
- 18Bland ingrediensene til det nesten er jevnt.
- 19Til slutt, tilsett sitronbrus og bland raskt inn – ikke overpisk.
- 20Sett røren i kjøleskapet i 2 timer for å la den "heve".
- 21Du kan også lage den kvelden før og la den stå over natten; den er klar til frokost.
- 22Forvarm ovnen til 110 grader Celsius (230 grader Fahrenheit).
- 23Hakk mandler, pekannøtter og valnøtter i små biter.
- 24Bland nøttene med havregryn, kanel, muskat, sirup, honning, 1/4 kopp vann, smør, appelsinskall og juice i en stor bolle.
- 25Fordel blandingen på et stort bakepapirkledd stekebrett.
- 26Rist i ovnen i 2 timer.
- 27Rør i blandingen hver 30. minutt for å sikre at alt blir jevnt ristet.
- 28Vær oppmerksom på at hvis ovnen er for varm, vil granolaen brenne i stedet for å ristes.
- 29Granolaen er ferdig når all fuktighet er absorbert.
- 30Ta ut av ovnen, avkjøl og oppbevar i en lufttett beholder.



