Pannekakkruller

Pannekakkruller

Lær hvordan du lager deilige pancake rolls, en enkel og smakfull rett som passer perfekt til snacks eller forrett. Enkelt å lage og godt for hele familien!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • Smørmelkspannekaker – oppskrift følger
  • Vaniljeyogurt
  • Smør til steking
  • Ferske bjørnebær
  • Ferske blåbær
  • Ferske bringebær
  • Ferske jordbær
  • Hjemmelaget granola, oppskrift følger
  • 3 ½ kopper hvetemel
  • 6 store egg
  • 4 kopper fersk smørmelk
  • 6 teskjeer bakepulver
  • 1 ½ kopper melk
  • ½ kopp kullsyreholdig sitronbrus (for å gjøre pannekakene ekstra luftige)
  • 4 unser mandler
  • 4 unser pekannøtter
  • 4 unser valnøtter
  • 1 pund gammeldags havregryn
  • ½ spiseskje malt kanel
  • ¼ spiseskje malt muskatnøtt
  • 1 kopp lønnesirup
  • ¼ kopp honning
  • 1 stang smør, kuttet i biter
  • 1 appelsin, revet skall og saften (bruk et lite rivjern for å få skallet)
  • ¼ kopp vann

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Vask og kutt opp fersk frukt (valgfri sesongfrukt passer i denne retten).
  3. 3Smelt litt smør på lav varme i en 25-centimeters stekepanne eller takke.
  4. 4Hell en rund 20-centimeters røre av Smørmelkpannekaker i pannen.
  5. 5Pannekaken vil "svulme opp". Hvis den er for tykk, trykk den litt flat.
  6. 6Kok til den er gyldenbrun på undersiden, og snu deretter pannekaken og kok den andre siden til den er gylden.
  7. 7Legg den store pannekaken på en varm tallerken.
  8. 8Smør pannekaken med vaniljeyogurt.
  9. 9Deretter drysser du en håndfull fersk frukt over pannekaken.
  10. 10Rull pannekaken slik at du får en stor rull, som en burrito.
  11. 11Smør mer vaniljeyogurt og fersk frukt på toppen av pannekakerullen.
  12. 12Strø over 2 spiseskjeer hjemmelaget granola.
  13. 13Spisetid: BORTE PÅ ET BLUNK – DETTE ER NYDELIG!
  14. 142 1/4 teskjeer salt
  15. 15Bland mel, bakepulver og salt i en stor bolle.
  16. 16Pisk egg, smørmelk og melk sammen i en annen bolle.
  17. 17Tilsett deretter dette i melblandingen.
  18. 18Bland ingrediensene til det nesten er jevnt.
  19. 19Til slutt, tilsett sitronbrus og bland raskt inn – ikke overpisk.
  20. 20Sett røren i kjøleskapet i 2 timer for å la den "heve".
  21. 21Du kan også lage den kvelden før og la den stå over natten; den er klar til frokost.
  22. 22Forvarm ovnen til 110 grader Celsius (230 grader Fahrenheit).
  23. 23Hakk mandler, pekannøtter og valnøtter i små biter.
  24. 24Bland nøttene med havregryn, kanel, muskat, sirup, honning, 1/4 kopp vann, smør, appelsinskall og juice i en stor bolle.
  25. 25Fordel blandingen på et stort bakepapirkledd stekebrett.
  26. 26Rist i ovnen i 2 timer.
  27. 27Rør i blandingen hver 30. minutt for å sikre at alt blir jevnt ristet.
  28. 28Vær oppmerksom på at hvis ovnen er for varm, vil granolaen brenne i stedet for å ristes.
  29. 29Granolaen er ferdig når all fuktighet er absorbert.
  30. 30Ta ut av ovnen, avkjøl og oppbevar i en lufttett beholder.