Serranos i escabeche
Lær hvordan du lager serranos i escabeche, en smakfull spansk rett med syrlige og krydrede smaker. Perfekt som forrett eller snack.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 1/2 pund serrano- eller jalapeñopepper
- 2. 3/4 kopp olivenolje
- 3. 2 mellomstore hvite løk, skåret i 1/2-tommers skiver
- 4. 3 mellomstore gulrøtter, skåret i 1/2-tommers skiver
- 5. 1 hvitløkshode, delt i fedd men ikke skrelt
- 6. 2 kopper hvitvinseddik
- 7. 1/2 kopp vann
- 8. 2 spiseskjeer salt
- 9. 1 laurbærblad
- 10. 1/2 teskje tørket oregano, smuldret
- 11. 3 kvister fersk marjoram, bare blader, finhakket
- 12. 3 kvister fersk timian, bare blader, finhakket
Fremgangsmåte
- 1Vask chiliene, og la stilkene være intakte. Skjær et veldig grunt kryss i tuppen av hver, slik at eddiken kan trenge inn. I en stor, dyp stekepanne, helst av støpejern, varm opp olivenoljen på høy varme til den begynner å ryke. Skru ned varmen til middels, og ha i chiliene, løkene, gulrøttene og hvitløken. Stek i omtrent 10 minutter, og vend på grønnsakene av og til. Tilsett eddiken, vannet, saltet og alle urtene. Skru ned varmen til medium-lav, og la det småkoke i ytterligere 5 minutter. Overfør grønnsakene til en veldig ren krukke eller dyp bolle, og hell eddikblandingen over. La det avkjøle til romtemperatur, dekk deretter tett til og oppbevar i kjøleskapet i opptil én uke. (Hvis ønskelig, steriliser 6 pint-krukker i henhold til produsentens instruksjoner, fyll dem og forsegling for lengre oppbevaring.)





