Dan Dan-nudler

Dan Dan-nudler

Lær hvordan du lager deilige dan dan noodles hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull hovedrett med krydret saus og nudler.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 8 unser Shanghai-style nudler (cu mian) eller udon
  • 2. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 3. 12 unser kjøttdeig av svin
  • 4. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 5. 2 spiseskjeer hakket, skrelt ingefær
  • 6. 3/4 kopp kyllingkraft
  • 7. 2 spiseskjeer eller mindre chilisaus
  • 8. 2 spiseskjeer rødvinseddik
  • 9. 2 spiseskjeer soyasaus
  • 10. 4 teskjeer tahini (sesampasta)
  • 11. 1 teskje Sichuan-pepperkorn
  • 12. En klype sukker
  • 13. 2 spiseskjeer hakkede, ristet peanøtter
  • 14. 2 spiseskjeer tynne skiver av vårløk
  • 15. Ingrediensinformasjon: Shanghai-style nudler, udon og chilisaus kan finnes i bedre supermarkeder og i asiatiske markeder. Sichuan-pepperkorn er tilgjengelig i noen spesialbutikker og asiatiske markeder. Tahini finnes i bedre supermarkeder og i Midtøsten-markeder.

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok nudler i en stor kjele med kokende vann til de er akkurat møre, men fortsatt faste i konsistensen. Sil av vannet; overfør nudlene til en stor bolle med isvann og la stå til de er kalde. Sil av vannet godt og del nudlene mellom to boller. Varm opp vegetabilsk olje i en middels stor stekepanne over middels varme. Tilsett svinekjøtt, krydre med salt og pepper, og rør om, og del opp kjøttet med en skje, til det er delvis kokt, ca. 2 minutter. Tilsett ingefær; kok til svinekjøttet er gjennomkokt og lett brunet, ca. 2 minutter. Rør inn kyllingkraft og de neste 6 ingrediensene; la det småkoke til sausen tykner, ca. 7 minutter. Hell svinekjøttblandingen over nudlene; pynt med peanøtter og vårløk.
  2. 22. Kok nudler i en stor kjele med kokende vann til de er akkurat møre, men fortsatt faste i konsistensen. Sil av vannet; overfør nudlene til en stor bolle med isvann og la stå til de er kalde. Sil av vannet godt og del nudlene mellom to boller.
  3. 33. Varm opp vegetabilsk olje i en middels stor stekepanne over middels varme. Tilsett svinekjøtt, krydre med salt og pepper, og rør om, og del opp kjøttet med en skje, til det er delvis kokt, ca. 2 minutter. Tilsett ingefær; kok til svinekjøttet er gjennomkokt og lett brunet, ca. 2 minutter. Rør inn kyllingkraft og de neste 6 ingrediensene; la det småkoke til sausen tykner, ca. 7 minutter. Hell svinekjøttblandingen over nudlene; pynt med peanøtter og vårløk.