Mais- og gressløkpudding

Mais- og gressløkpudding

Lær hvordan du lager en deilig corn chive pudding med denne enkle oppskriften. Perfekt som forrett eller tilbehør, rask å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 pakker (10 unser) frosne maiskjerner, tint
  • 1/4 kopp sukker
  • 1 1/4 teskjeer salt
  • 2 kopper melk
  • 4 store egg
  • 1/2 vaniljestang, delt på langs og frøene skrapt ut, bevar stangen til senere bruk
  • 1/2 stang (1/4 kopp) usaltet smør, smeltet og avkjølt
  • 3 spiseskjeer hvetemel
  • 1/4 kopp hakkede friske gressløk
  • En klype nyrevet muskatnøtt
  • Pynt: 3 spiseskjeer hakkede friske gressløk

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius og smør en 1 ½-liters paiform eller terteform.
  2. 2I en food processor pulsér halvparten av maisen til den er grovhakket. I en bolle blandes den hakkede maisen med resten av maiskornene, og det drysses over sukker og salt, og det røres godt sammen.
  3. 3I en annen bolle vispes melk, egg, vaniljefrø, smør, mel og gressløk sammen, og røres inn i maisblandingen til det er godt blandet. Hell puddingen i paiformen eller terteformen og dryss over muskatnøtt. Stek puddingen midt i ovnen til den akkurat har stivnet i midten, ca. 45 minutter. Pynt puddingen med gressløk før servering.