
Mais- og gressløkpudding
Lær hvordan du lager en deilig corn chive pudding med denne enkle oppskriften. Perfekt som forrett eller tilbehør, rask å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 pakker (10 unser) frosne maiskjerner, tint
- 1/4 kopp sukker
- 1 1/4 teskjeer salt
- 2 kopper melk
- 4 store egg
- 1/2 vaniljestang, delt på langs og frøene skrapt ut, bevar stangen til senere bruk
- 1/2 stang (1/4 kopp) usaltet smør, smeltet og avkjølt
- 3 spiseskjeer hvetemel
- 1/4 kopp hakkede friske gressløk
- En klype nyrevet muskatnøtt
- Pynt: 3 spiseskjeer hakkede friske gressløk
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius og smør en 1 ½-liters paiform eller terteform.
- 2I en food processor pulsér halvparten av maisen til den er grovhakket. I en bolle blandes den hakkede maisen med resten av maiskornene, og det drysses over sukker og salt, og det røres godt sammen.
- 3I en annen bolle vispes melk, egg, vaniljefrø, smør, mel og gressløk sammen, og røres inn i maisblandingen til det er godt blandet. Hell puddingen i paiformen eller terteformen og dryss over muskatnøtt. Stek puddingen midt i ovnen til den akkurat har stivnet i midten, ca. 45 minutter. Pynt puddingen med gressløk før servering.