Tyrkiske bakverk med rosenbladssirup

Tyrkiske bakverk med rosenbladssirup

Lær hvordan du lager deilige tyrkiske doughnuts med søt rosenbladssirup. Perfekt dessert for spesielle anledninger eller helgekos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 kopp vann
  • 2. 1 ½ kopper sukker
  • 3. ½ kopp tørkede rosenkroner
  • 4. 1 teskje grønne kardemommekapsler
  • 5. ¼ kopp rosenvann
  • 6. 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
  • 7. 1 kopp hvetemel
  • 8. ¾ teskje kosher-salt
  • 9. ½ teskje malt kardemomme
  • 10. ¼ teskje kanel
  • 11. 1 kopp vann
  • 12. 1 stang usaltet smør, kuttet i biter
  • 13. 1 spiseskje sukker
  • 14. 3 store egg, varmet opp i veldig varmt vann i 10 minutter
  • 15. Omtrent 10 kopper vegetabilsk olje til steking
  • 16. Utstyr: et termometer for frityrsteking

Fremgangsmåte

  1. 1Lag rosenblomstsaft: Kok opp vann, sukker, rosenkål og kardemommekapsler i en liten tykk kjele på middels lav varme, rør til sukkeret har løst seg opp, og la deretter småkoke forsiktig, uten lokk, til rosenkålene er myke, ca. 30 minutter. Ta kjelen av varmen og rør inn rosenvann og sitronsaft.
  2. 2Lag kaker mens sirupen småkoker: Visp sammen mel, kosher salt og krydder i en liten bolle. Kok opp vann med smør og sukker i en 3-liters tykkbunnet kjele, rør til smøret har smeltet. Tilsett melet på en gang og kok under omrøring over middels varme, med en tresleiv, til deigen trekker seg fra sidene av kjelen, ca. 1 minutt. La deretter småkoke under konstant omrøring i 1 minutt til. La avkjøle i 5 minutter. Tilsett egg, ett om gangen, og rør godt med en tresleiv etter hver gang. (Deigen kan virke skilt i starten, men vil bli jevn og glatt.) Varm opp 5 cm olje til 175°C i en vid, tykkbunnet kjele over middels høy varme. Del deigen i 12 porsjoner. Med våte hender former du hver porsjon til en 5 cm stor ball (deigen er klissete). Trykk lett på en ball i en våt håndflate, og lag deretter et 2,5 cm hull i midten med fingrene. Legg den i den varme oljen. Gjenta raskt med 5 flere baller og stek, snu av og til, til de er gyldne og gjennomstekte (del en for å sjekke), ca. 8 minutter. Overfør med en hullsleiv til tørkepapir for å renne av. Varm opp oljen igjen til 175°C og gjenta med resten av deigen. Varm opp sirupen igjen (hvis nødvendig), dypp hver kake i sirupen, snu for å dekke, og legg på et fat. Dryss litt av den resterende sirupen over kakene og server varme.