Dobbeltsjokoladekjeks

Dobbeltsjokoladekjeks

Lær hvordan du lager deilige doble sjokolade biscotti hjemme. Enkel oppskrift, perfekt for kaffe og kos. Ideell for bakelystne i alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1. Non-stick vegetabilsk spray
  • 2. 3/4 kopp (pakket) gyllenbrunt sukker
  • 3. 1/2 kopp (1 stang) usaltet smør, romtemperert
  • 4. 2 store egg
  • 5. 3/4 kopp sjokoladesirup (for eksempel Hershey's)
  • 6. 2 1/2 kopper hvetemel
  • 7. 2 teskjeer bakepulver
  • 8. 3/4 teskje salt
  • 9. 1 kopp mini sjokoladeknapper (ca. 170 gram)
  • 10. 1 kopp hakkede pekannøtter

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175°C. Spray to 23x13x8 cm metallform til brød med non-stick spray. Bruk en elektrisk mikser og pisk sukker og smør i en stor bolle til det er godt blandet. Pisk inn eggene, deretter sjokoladesirupen. Rør inn mel, bakepulver og salt (deigen vil være myk). Vend inn sjokoladebiter og nøtter. Fordel halvparten av røren i hver av de forberedte formene. Stek til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 35 minutter. Vend brødene ut på en rist og la dem avkjøle i 15 minutter. Reduser ovnstemperaturen til 150°C. Bruk en lang serrert kniv og skjær hver varm brødskive på tvers i 1,5-2 cm tykke skiver. Legg skivene med snittflaten ned på to bakepapirkledde stekebrett. Stek i 10 minutter. Vend skivene og stek til de er akkurat gylne, ca. 10 minutter. La biscotti avkjøle helt. Oppbevar lufttett ved romtemperatur i opptil 3 dager.
  2. 22. Forvarm ovnen til 175°C. Spray to 23x13x8 cm metallformer til brød med non-stick spray.
  3. 33. Bruk en elektrisk mikser og pisk sukker og smør i en stor bolle til det er godt blandet. Pisk inn eggene, deretter sjokoladesirupen. Rør inn mel, bakepulver og salt (deigen vil være myk). Vend inn sjokoladebiter og nøtter. Fordel halvparten av røren i hver av de forberedte formene. Stek til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 35 minutter. Vend brødene ut på en rist og la dem avkjøle i 15 minutter. Reduser ovnstemperaturen til 150°C.
  4. 44. Bruk en lang serrert kniv og skjær hver varm brødskive på tvers i 1,5-2 cm tykke skiver. Legg skivene med snittflaten ned på to bakepapirkledde stekebrett. Stek i 10 minutter. Vend skivene og stek til de er akkurat gylne, ca. 10 minutter. La biscotti avkjøle helt. Oppbevar lufttett ved romtemperatur i opptil 3 dager.