Tett, sjokoladekremet fudge-kake
lær hvordan du lager en rik og fudgy sjokoladekake med denne enkle oppskriften. perfekt for sjokoladeelskere og spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 3/4 kopper hvetemel
- 2. 1/3 kopp usøtet kakaopulver
- 3. 1 3/4 teskjeer bakepulver
- 4. 1/2 teskje natron
- 5. Lett hevet 1/4 teskje salt
- 6. 8 unser bittersøt sjokolade (60 % kakao), finhakket
- 7. 1 1/2 stikker usaltet smør
- 8. 3 store egg, lett pisket
- 9. 1 kopp vann
- 10. 1 1/2 kopper sukker
- 11. 4 unser bittersøt sjokolade (60 % kakao), finhakket
- 12. 1 spiseskje usaltet smør, kuttet i biter
- 13. 1 spiseskje lys mais sirup
- 14. Utstyr: en 23 cm rund springform
- 15. Tilbehør: vaniljeis
Fremgangsmåte
- 11. Lag kake: Forvarm ovnen til 160°C med risten i midten. Vend bunnen av en springform slik at kanten vender ned, og lås den på plass. Smør bunnen og sidene av formen, og dryss mel over bunnen, ryst av overflødig mel. Visp mel, kakao, bakepulver, natron og salt i en stor bolle. Smelt sjokolade og smør i en tykk 3-liters kjele over lav varme, og rør om. Ta kjelen av varmen og visp inn egg og vann til det er jevnt. Vend dette inn i melblandingen, og visp inn sukker til det er glatt. Hell røren i formen og bank den lett mot benken for å fjerne luftbobler. Stek til kaken akkurat begynner å trekke seg fra kanten av formen, og en trepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 1 1/4 til 1 1/2 time. La kaken avkjøle i formen i 20 minutter, fjern deretter sidene av formen og la den avkjøle helt, minst 1 time.
- 22. Forvarm ovnen til 160°C med risten i midten. Vend bunnen av en springform slik at kanten vender ned, og lås den på plass. Smør bunnen og sidene av formen, og dryss mel over bunnen, ryst av overflødig mel.
- 33. Visp mel, kakao, bakepulver, natron og salt i en stor bolle.
- 44. Smelt sjokolade og smør i en tykk 3-liters kjele over lav varme, og rør om. Ta kjelen av varmen og visp inn egg og vann til det er jevnt. Vend dette inn i melblandingen, og visp inn sukker til det er glatt. Hell røren i formen og bank den lett mot benken for å fjerne luftbobler.
- 55. Stek til kaken akkurat begynner å trekke seg fra kanten av formen, og en trepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 1 1/4 til 1 1/2 time.
- 66. La kaken avkjøle i formen i 20 minutter, fjern deretter sidene av formen og la den avkjøle helt, minst 1 time.
- 77. Lag glasur: Smelt sjokolade i en liten metallskål satt over småkoking av vann, og rør til det er glatt. Rør inn smør og mais sirup. La det avkjøles litt, og fordel det forsiktig over toppen av den avkjølte kaken.
- 88. Smelt sjokolade i en liten metallskål satt over småkoking av vann, og rør til det er glatt. Rør inn smør og mais sirup. La det avkjøles litt, og fordel det forsiktig over toppen av den avkjølte kaken.