Appelsin- og kanelboller

Appelsin- og kanelboller

oppskrift på deilige orange kanel søte rundstykker, perfekte for en koselig frokost eller brunch. enkelt å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
frokost

Ingredienser

  • 1. 3 spiseskjeer lunkent vann (40-45°C) pluss 2 teskjeer vann i romtemperatur
  • 2. 1 (7 gram) pakke tørrgjær (2 1/4 teskjeer)
  • 3. 1/2 kopp pluss 1 teskje sukker
  • 4. 5 til 5 1/2 kopper usaltet hvetemel
  • 5. 1 spiseskje finrevet frisk appelsinskall
  • 6. 2 teskjeer salt
  • 7. 1 teskje kanel
  • 8. 1 kopp varm melk (40-45°C)
  • 9. 1 1/2 teskjeer vaniljeekstrakt
  • 10. 3/4 av en stang (6 spiseskjeer) usaltet smør, myknet, pluss litt til å smøre bollen
  • 11. 4 store egg i romtemperatur i 30 minutter, eller nedsenket i en bolle med varmt vann (40°C) i 5 minutter
  • 12. Spesialutstyr: et hurtigtermometer (for å sjekke vann- og melketemperatur); en kjøkkenmaskin med flatpisker og deigkrok; et rent kjøkkenhåndkle (ikke terryklut); bakepapir
  • 13. Tilbehør: appelsin-smør

Fremgangsmåte

  1. 1Her er den oversatte teksten til flytende og korrekt norsk, med beholdt struktur og punktsetting:
  2. 2---
  3. 31. Bland sammen varmt vann, gjær og 1 teskje sukker i en bolle med mikserutstyr utstyrt med flatpisker, og la det stå til det skummer, ca. 5 minutter. (Hvis blandingen ikke skummer, kast den og start på nytt med ny gjær.) Mens gjæren skummer, visp sammen 4 kopper mel med revet skall, salt og kanel i en bolle. Tilsett melk, vanilje, smør og resten av 1/2 kopp sukker til gjærblandingen, og bland på middels hastighet til det er godt blandet. Pisk inn 3 egg, ett av gangen, og tilsett deretter appelsin- og kanelmel og bland til det er godt kombinert. Bytt ut flatpiskeren med eltekroken og bland på middels-lav hastighet, mens du tilsetter mer mel (1 til 1 1/2 kopper), litt om gangen (1/4 kopp av gangen), til en glatt, litt klissete deig dannes, ca. 5 minutter. Overfør deigen til en arbeidsflate og elt for hånd til den er glatt og elastisk (deigen vil fortsatt være litt klissete), ca. 3 minutter. Form deigen til en ball og legg den i en stor smurt bolle, og vend deigen slik at den blir dekket av smør. Dekk bollen med et kjøkkenhåndkle og la deigen heve på et sted uten trekk, ved romtemperatur, til den har doblet seg i størrelse, ca. 1 1/2 til 2 timer.
  4. 42. Legg et bakepapir i en 43 x 36 cm stor langpanne.
  5. 53. Vend ut deigen på en melet arbeidsflate og elt den flere ganger for å fjerne luftbobler. Del deigen i 12 like store deler.
  6. 64. Dekk hånden din over én del, og bruk tommelen og lillefingeren til å holde ballen inne i hånden, og trykk deigen med hælen av hånden mot arbeidsflaten mens du ruller i en sirkulær bevegelse (med klokken eller mot klokken) for å danne en jevn ball. Gjenta med resten av delene, og plasser bollene med 1 tomms avstand på bakepapiret. Dekk løst med et kjøkkenhåndkle og la deigen heve på et sted uten trekk, ved romtemperatur, til den har doblet seg i størrelse, ca. 1 til 1 1/4 time.
  7. 75. Sett ovnracket i midten og forvarm ovnen til 190°C.
  8. 86. Visp sammen det resterende egget med de resterende 2 teskjeene vannet i en liten bolle. Lag et snitt på 1 tomms dybde i toppen av hver bolle med kjøkkensaks. Pensle bollene lett med eggeblandingen og stek til de er gylne og høres hule ut når du banker på bunnen, ca. 15–20 minutter. Overfør bollene til en rist og avkjøl i minst 15 minutter.
  9. 9---
  10. 10Hvis du ønsker at jeg skal oversette resten av teksten, eller har andre ønsker, er det bare å si ifra!