
Vanilje-vaniljeis
Lær hvordan du lager deilig hjemmelaget vanilla-bean iskrem med ekte vaniljestang. Enkel oppskrift som passer perfekt for sommeren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 120 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1. 1, 2 kopper kremfløte
- 2. 1 kopp helmelk
- 3. 3/4 kopp sukker
- 4. 1/8 teskje salt
- 5. 3 vaniljestenger, delt på langs
- 6. 2 store egg
- 7. Spesialutstyr: et hurtigtermometer
Fremgangsmåte
- 11. Bland krem, melk, sukker og salt i en tykkbunnet kjele. Skrap ut frøene fra vaniljestengene med tuppen av en kniv og ha dem i kremblandingen, før du legger i vaniljestengene. Varm opp kremblandingen til akkurat kokepunktet. Visp eggene i en stor bolle, og hell den varme kremblandingen i en tynn stråle under visping. Hell blandingen gjennom en finmasket sil over en ren metallbolle, og avkjøl under omrøring av og til. Sett i kjøleskapet, dekket, til den er kald, minst 3 timer. Kjør deretter iskremen i en iskremmaskin. Overfør til en lufttett beholder og oppbevar i fryseren.