Eplekake med olivenolje og lønnesirupglasur

Eplekake med olivenolje og lønnesirupglasur

oppskrift på saftig apple and olive oil cake med søt lønnesirupglasur. perfekt for kaker og dessertelskere, enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • Heaping 1/2 kopp / 80 g rosiner
  • 4 ss vann
  • 2 1/4 kopper / 280 g hvetemel
  • 1/2 ts malt kanel
  • 1/4 ts salt
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1 1/4 ts natron
  • 1/2 kopp / 120 ml olivenolje
  • 3/4 kopp / 160 g superfint sukker
  • 1 vaniljestang
  • 2 egg fra høner som går fritt
  • 3 store Granny Smith- epler, skrellet, kjernet og skåret i 1 cm terninger
  • revet skall av 1 sitron
  • 2 eggehviter
  • melis til pynt (valgfritt)
  • 7 ss / 100 g usaltet smør, romtemperert
  • knapt 1/2 kopp / 100 g lyst muscovadosukker
  • knapt 6 ss / 85 ml lønnesirup
  • 220 g kremost, romtemperert

Fremgangsmåte

  1. 1Smør en 20 cm rund springformkakeform og kle bunnen og sidene med bakepapir. Legg rosinene og vannet i en middels stor kjele og la det småkoke på lav varme til alt vannet er absorbert. La det avkjøle.
  2. 2Forvarm ovnen til 170°C. Sikt sammen mel, kanel, salt, bakepulver og natron, og sett til side.
  3. 3Ha olje og superfint sukker i bollen på en kjøkkenmaskin utstyrt med eltekrok (eller bruk en visp hvis du ikke har maskin). Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene med en skarp kniv, og ha dem i bollen. Pisk sammen olje, sukker og vanilje, og tilsett deretter eggene gradvis. Røren skal være glatt og tykk på dette stadiet. Vend inn de hakkede eplene, rosinene og sitrusskallet, og vend forsiktig inn de siktede tørre ingrediensene.
  4. 4Pisk eggehvitene i en ren bolle, enten for hånd eller med en kjøkkenmaskin, til de har en myk marengskonsistens. Vend dem forsiktig inn i røren i to omganger, og prøv å beholde så mye luft som mulig.
  5. 5Hell røren i den kledde formen, jevn ut overflaten med en glasurspatel, og sett den i ovnen. Stek i 1 ½ time, til en kakepinne kommer ut ren når den settes inn i midten. Ta ut kaken og la den avkjøle i formen.
  6. 6Når kaken er helt avkjølt, kan du sette den sammen. Ta den ut av formen og bruk en stor serrated kniv til å dele den i to horisontalt. Du skal ende opp med to like store sirkler. Hvis kaken er veldig buet, kan det være nødvendig å sage litt av den øverste halvdelen for å jevne den ut.
  7. 7For å lage glasuren, pisk sammen smør, muscovadosukker og lønnesirup til det blir lyst og luftig. Dette kan du gjøre for hånd, eller helst i en kjøkkenmaskin utstyrt med eltekrok. Tilsett kremost og pisk til glasuren er helt glatt.
  8. 8Bruk en glasurspatel til å fordele et lag med glasur ca. 1 cm tykt over den nederste kaken. Plasser forsiktig den øverste kaken oppå. Skje resten av glasuren oppå, og bruk spatel til å lage et bølgete eller annet mønster. Dryss eventuelt med melis på toppen.