
Mulligatawny-suppe
Lær hvordan du lager mulligatawny-suppe, en krydret indisk-inspirert suppe med kylling, grønnsaker og krydder. Perfekt for en varmende forrett eller middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1/4 kopp vegetabilsk olje
- 2. 3 kopper hakket løk (ca. 450 gram)
- 3. 5 hvitløksfedd, hakket
- 4. 1 1/2 spiseskje garam masala
- 5. 1 1/2 teskje malt koriander
- 6. 1 teskje gurkemeie
- 7. 1/2 teskje cayennepepper
- 8. 2 laurbærblad
- 9. 2 kopper tørkede røde linser
- 10. 8 kopper lavsaltet kyllingkraft
- 11. 2 kopper kokt kylling, i terninger
- 12. 1 kopp hermetisk usøtet kokosmelk
- 13. 3 spiseskjeer fersk sitronsaft
- 14. 2 kopper kokt basmatiris
- 15. Sitronbåter
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp vegetabilsk olje i en stor, tykk gryte over middels høy varme. Tilsett løk og kok under omrøring til den er gyllenbrun, ca. 15 minutter. Tilsett hvitløk og sautér i 2 minutter. Tilsett garam masala og de neste 4 ingrediensene; rør i 1 minutt. Tilsett linser; rør til de er dekket av krydderet. Hell i kyllingkraft. Kok opp suppen; skru ned varmen til middels og la den småkoke til linsene er veldig møre, ca. 20 minutter. Kast laurbærbladene. Arbeid i porsjoner og kjør suppen glatt i en blender. Hell tilbake i gryten. Rør inn kylling, kokosmelk og sitronsaft. Smak til med salt og pepper. Fordel risen i serveringsskåler. Hell suppen over. Pynt med sitronbåter; server.
- 22. Varm opp vegetabilsk olje i en stor, tykk gryte over middels høy varme. Tilsett løk og kok under omrøring til den er gyllenbrun, ca. 15 minutter. Tilsett hvitløk og sautér i 2 minutter. Tilsett garam masala og de neste 4 ingrediensene; rør i 1 minutt. Tilsett linser; rør til de er dekket av krydderet. Hell i kyllingkraft. Kok opp suppen; skru ned varmen til middels og la den småkoke til linsene er veldig møre, ca. 20 minutter. Kast laurbærbladene.
- 33. Arbeid i porsjoner og kjør suppen glatt i en blender til den er jevn. Hell tilbake i gryten. Rør inn kylling, kokosmelk og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.
- 44. Fordel risen i serveringsskåler. Hell suppen over. Pynt med sitronbåter; server.