Jordbærsundaier med crème fraîche-is
Lær hvordan du lager deilige jordbærsundaier med kremet crème fraîche-is. Perfekt som sommerdessert for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 1 kopp halvhavmelk
- 2. 1 kopp kremfløte
- 3. 1/2 vaniljestang, delt på langs
- 4. 3/4 kopp sukker
- 5. 6 store eggeplommer
- 6. 1 kopp crème fraîche
- 7. 1 kurv med jordbær (1 pint), renset og skåret
- 8. Jordbærsirup
Fremgangsmåte
- 11. Bland halv og halv og krem i en stor, tykk kjele. Skrap ut frøene fra vaniljestangen; legg stangen i kjelen. Kok opp. Ta kjelen av varmen. Dekk til og la stå i 15 minutter. Bruk en elektrisk mikser og pisk sukker og eggeplommer i en stor bolle til det er tykt og lyst gult, ca. 4 minutter. Pisk gradvis inn den varme kremblandingen. Hell blandingen tilbake i kjelen. Rør over middels lav varme til kremen tykner og legger seg en sti på skjeen når du drar fingeren over, ca. 6 minutter (ikke la det koke). Ta kjelen av varmen. Avkjøl i 15 minutter. Fjern vaniljestangen. Visp inn crème fraîche. Dekk til og sett kremen i kjøleskapet til den er kald, ca. 3 timer. Kjør kremen i iskremmaskin i henhold til produsentens instruksjoner. Overfør iskremen til en dekket beholder. Frys til den er fast. (Kan lages 3 dager i forveien. Oppbevares frosset.) Fordel 2 kule iskrem i hver av 6 skåler. Topp med skivede jordbær og Jordbærsirup. Server umiddelbart.
- 22. Bland halv og halv og krem i en stor, tykk kjele. Skrap ut frøene fra vaniljestangen; legg stangen i kjelen. Kok opp. Ta kjelen av varmen. Dekk til og la stå i 15 minutter.
- 33. Bruk en elektrisk mikser og pisk sukker og eggeplommer i en stor bolle til det er tykt og lyst gult, ca. 4 minutter. Pisk gradvis inn den varme kremblandingen. Hell blandingen tilbake i kjelen. Rør over middels lav varme til kremen tykner og legger seg en sti på skjeen når du drar fingeren over, ca. 6 minutter (ikke la det koke). Ta kjelen av varmen. Avkjøl i 15 minutter. Fjern vaniljestangen. Visp inn crème fraîche. Dekk til og sett kremen i kjøleskapet til den er kald, ca. 3 timer.
- 44. Kjør kremen i iskremmaskin i henhold til produsentens instruksjoner. Overfør iskremen til en dekket beholder. Frys til den er fast. (Kan lages 3 dager i forveien. Oppbevares frosset.)
- 55. Fordel 2 kule iskrem i hver av 6 skåler. Topp med skivede jordbær og Jordbærsirup. Server umiddelbart.


