Oransje soufflé

Oransje soufflé

Lær hvordan du lager en deilig og luftig orange souffle. En perfekt dessert for enhver anledning med frisk smak av appelsin.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 2 kopper helmelk
  • 1/4 pund smør, pluss mer til smøring
  • 1/2 kopp mel
  • 3/4 kopp sukker, pluss mer til å støve med, samt 1/4 kopp
  • 1/4 kopp appelsinjuicekonsentrat
  • 1/4 kopp appelsinjuice
  • En klype vaniljeekstrakt
  • En klype salt
  • 1/2 unse sitrusskall (ca. 1 spiseskje)
  • 1/2 unse appelsinskall (ca. 1 spiseskje)
  • 8 eggeplommer, pisket til "båndstadiet"
  • 1 unse appelsinlikør (Anbefalt: Grand Marnier)
  • 1 kopp eggehvite

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
  2. 2Varm opp melken til kokepunktet og sett den til side.
  3. 3I en middels kjele, kombiner smør og mel, kok opp til en lys blond farge, og lag en lys roux. Ta kjelen av varmen, og visp inn noe av den varme melken, og sørg for å blande godt slik at all melken blir innarbeidet. Sett kjelen tilbake på lav varme, og visp inn 3/4 kopp sukker, appelsinjuicekoncentrat, appelsinjuice, vanilje, salt. Kok opp, og fjern deretter fra varmen. Rør inn sitrusskallet og appelsinlikøren. Forsiktig, tilsett litt av den varme melken i eggeplommen for å balansere temperaturen, og bland deretter eggeplommen inn i melken, mens du visper grundig. Dekk til og la det avkjøle.
  4. 4Forbered 6 souffléformer på 12 gram ved å smøre dem lett og drysse med sukker.
  5. 5Pisk eggehvitene til middels stive topper, tilsett resten av sukkeret, og pisk til stive topper. Vend inn melkeblandingen og eggeblandingen i de piskede eggehvitene. Fyll souffléformene omtrent 3/4 fulle. Stek i vannbad til de er oppblåste og gyldne, ca. 12 til 15 minutter.