Appelsinkylling
Lær hvordan du lager en saftig og smakfull orange juice chicken med denne enkle oppskriften. Perfekt for en rask hverdagsmiddag eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 skinn- og benfrie kyllingbrysthalvpar
- 2 spiseskjeer dijonsennep
- 1/2 kopp hakket løk
- 1/2 kopp pakket brunt sukker, delt
- 2 kopper appelsinjuice
- 2 spiseskjeer smør
- 2 spiseskjeer hvetemel
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
- 2Legg kyllingen i en ildfast form på 23x33 cm. Fordel sennep jevnt over kyllingen og strø over hakket løk. Lett dryss med 1/4 kopp brunt sukker, og hell i nok appelsinjuice til å dekke kyllingen. Legg smør på toppen.
- 3Stek i den forvarmede ovnen i 45 minutter, fjern deretter resten av sausen fra formen og hell den over i en kjele. Strø over resten av brunt sukker (1/4 kopp) på kyllingen og sett den tilbake i ovnen.
- 4Visp melet inn i sausen i kjelen. Tilsett eventuelt igjen appelsinjuice og varm opp på høy varme til sausen tykner. Ta kyllingen ut av ovnen og legg den på et serveringsfat; hell sausen over kyllingen eller i en sausekanne, og server.