
Kylling og bacon Florentine
Lær hvordan du lager en deilig chicken and bacon florentine. En perfekt rett for en smakfull middag, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 kopp skivede grønne oliven
- 1 glass Bertolli® Tomat- og basilikasaus
- 1 pakke (10 oz.) babyspinat
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 6 skiver bacon, hakket
- 1/2 kopp revet Parmesan- eller Asiagostyrke
- 4 benfrie, skinnfrie kyllingbrysthalvdelar (ca. 450 g)
Fremgangsmåte
- 1Stek bacon i en 30 cm non-stick panne over middels høy varme, rør av og til, i 4 minutter eller til den er sprø. Fjern baconet og sett til side, og mål opp 2 spiseskjeer av baconfettet. Bland det kokte baconet med osten; sett til side.
- 2Krydre kyllingen med salt og svart pepper, hvis ønskelig. Kok kyllingen i det reserverte baconfettet over middels høy varme, snu den en gang, og strø over baconblandingen, i 6 minutter eller til kyllingen er gjennomstekt. Ta kyllingen ut av pannen og hold den varm. I mellomtiden, varm opp sausen og oliven i en liten kjele over middels lav varme.
- 3Tilsett spinat og hvitløk i den samme pannen og kok, rør ofte, i 2 minutter eller til spinaten er visnet.
- 4Fordel den varme sausen jevnt på serveringsfatene. Legg på spinat, deretter kylling. Pynt eventuelt med ekstra ost.