Sprø sushi med dampede blåskjell, wasabi og fermenterte svarte bønner

Sprø sushi med dampede blåskjell, wasabi og fermenterte svarte bønner

Lær å lage crispy sushi med dampede blåskjell, wasabi og fermenterte svarte bønner. En spennende forrett for sushi-elskere som ønsker å utforske nye smaker.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 kopper varierte grønnsaker, hakket i korte (julienne) strimler
  • 2. Salt og pepper, etter smak
  • 3. Peanøttolje til å steke grønnsakene
  • 4. 1/2 kopp ferdiglaget ingefær- og soyvinaigrette (oppskrift nedenfor)
  • 5. 4 lumpia-omslag
  • 6. 4 strimler rå tunfisk, ca. 13 cm lange og 1,3 cm tykke
  • 7. Vann til å forsegle omslagene
  • 8. Peanøtt- eller rapsolje til å fritere de ferdige lumpiaene
  • 9. 12 blåskjell, børstet
  • 10. 1 kopp tørr hvitvin
  • 11. 1/2 kopp tørr hvitvin
  • 12. 2 ss mirin (risvin)
  • 13. 1/4 kopp risvinseddik
  • 14. 1 ss ingefær, skrelt og finhakket
  • 15. 1 ss hvitløk, skrelt og finhakket
  • 16. 1 jalapeño, stilk og frø fjernet, finhakket
  • 17. 1 kopp kyllingkraft
  • 18. 1/4 kopp fermenterte svarte bønner, bløtlagt i litt kaldt vann, skylt og drenert
  • 19. 2 vårløk, både den grønne og hvite delen, renset og skåret i små ringer
  • 20. 2 ss kaldt smør, i små terninger
  • 21. 1 kopp rødvinseddik
  • 22. 1/2 kopp soyasaus
  • 23. 1/2 kopp mørk ristet sesamolje
  • 24. 1/2 kopp olivenolje
  • 25. 1/2 kopp hakket korianderblad
  • 26. 3 ss skrelt, finhakket ingefær
  • 27. 3 ss skrelt, finhakket hvitløk
  • 28. 1 1/2 ss sukker
  • 29. Knust svart pepper, etter smak

Fremgangsmåte

  1. 11. Surr grønnsakene i en veldig varm wok eller stekepanne. Når de nesten er kokt, tilsett nok av ingefær-soy-vinaigretten bare for å dekke dem. Avkjøl i en sil slik at all overflødig fuktighet ikke skaper problemer for innpakningen.
  2. 22. Legg nå ut én lumpia-innpakning av gangen. Plasser grønnsakene og en stripe tunfisk i den nederste tredjedelen av hver innpakning. Rull dem opp til nesten lukket, og brett inn sidene som du gjør. Forsegl med vann ved å gni innpakningens kanter med fuktede fingre.
  3. 33. Merk: Disse kan forberedes i god tid, opptil en hel dag i forveien, og oppbevares i kjøleskap, dekket med rikelig plastfolie for å forhindre at innpakkningene tørker ut.
  4. 44. Til retten: Wasabi, etter ønske
  5. 55. Varm opp fire skåler til svært varm temperatur.
  6. 66. Hell nok olje i en frityrgryte eller stor panne til å fritere de fylte lumpiaene. Varm opp oljen til 350 grader Fahrenheit (ca. 175 grader Celsius) og fritér dem til de er sprø. (Dette kan gjøres i porsjoner, og de holdes varme). La dem renne av på kjøkkenpapir.
  7. 77. Kutt en liten del av enden på hver lumpia-innpakning. (Dette er bare overflødig deig, og det vil gjøre at lumpiaen kan stå oppreist). Kutt dem i to på en skarp 45-graders skrå vinkel. Sett dem oppreist og plasser dem i midten av skålene.
  8. 88. Legg tre av de varme blåskjellene i hver av de fire skålene. Deretter skje den fermenterte svarte bønneblandingen i skålene. Plasser wasabi på kantene av retten etter ønske. Server.
  9. 9Merk: Retten kan pyntes med limebåter, korianderblader og/eller prikker med salsa Sriracha (en veldig rød sørøstasiatisk hot sauce).
  10. 109. Legg blåskjellene i en liten kjele med lokk. Tilsett hvitvin og damp dem åpne på middels høy varme til de åpner seg. Ta dem av varmen og sett til side, hold dem varme. Bland hvitvin, mirin, risvinseddik, ingefær, hvitløk og jalapeño i en liten kjele på høy varme og reduser til omtrent halvparten (ca. 3 minutter).
  11. 1110. Tilsett kyllingkraften og reduser blandingen til omtrent 1/2 kopp (ca. 15 minutter). Tilsett vårløk og den fermenterte svarte bønneblandingen, og kok til det bare er litt væske igjen. Rør inn smør og hold varm.
  12. 1211. Bland alt ovenfor og hold det ved romtemperatur hvis du skal servere retten umiddelbart. Ellers kan det oppbevares i kjøleskap til det nesten er klart til å koke.
  13. 13Merk: Eventuell overskuddsvinaigrette kan oppbevares kaldt i en uke eller så.