Tomatsuppe med fennikel og gremolata

Tomatsuppe med fennikel og gremolata

Lær hvordan du lager en smakfull tomat-fennel suppe toppet med frisk gremolata. En enkel og sunn forrett som passer til alle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 2 kopper finhakket fennikelknoll
  • 1 boks på 28 gram italienske tomater, drenert, saften beholdt
  • 2 2/3 kopper kyllingkraft eller ferdiglaget lavsaltbuljong på boks
  • 1/4 kopp fersk sitronsaft
  • 2 spiseskjeer hakket frisk persille
  • 2 spiseskjeer hakkede fennikelfrø
  • 4 teskjeer finhakket hvitløk
  • 1 1/2 teskjeer revet sitronskall

Fremgangsmåte

  1. 1For suppe: Varm opp olje i en stor, tykkbunnet nederlandsk ovn over middels varme. Tilsett hakket fennikelfrø; surr til det er mørt, men ikke brunt, ca. 6 minutter. Tilsett avrent tomat; surr i 5 minutter. Tilsett reserverte tomatjuicer, kraft og sitronsaft. Dekk til; la det småkoke i 15 minutter. Kjør suppen glatt i blender i porsjoner til den er jevn. Ha tilbake i kjelen. Smak til med salt og pepper. (Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.)
  2. 2Varm opp olje i en stor, tykkbunnet nederlandsk ovn over middels varme. Tilsett hakket fennikelfrø; surr til det er mørt, men ikke brunt, ca. 6 minutter. Tilsett avrent tomat; surr i 5 minutter. Tilsett reserverte tomatjuicer, kraft og sitronsaft. Dekk til; la det småkoke i 15 minutter. Kjør suppen glatt i blender i porsjoner til den er jevn. Ha tilbake i kjelen. Smak til med salt og pepper. (Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.)
  3. 3For gremolata: Bland alle ingrediensene i en liten bolle. La suppen småkoke. Server suppen i skåler. Rør inn en skje gremolata i hver skål og server.
  4. 4Bland alle ingrediensene i en liten bolle.
  5. 5La suppen småkoke. Server i skåler. Rør inn en skje gremolata i hver skål og server.