
Tomatsuppe med fennikel og gremolata
Lær hvordan du lager en smakfull tomat-fennel suppe toppet med frisk gremolata. En enkel og sunn forrett som passer til alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 2 kopper finhakket fennikelknoll
- 1 boks på 28 gram italienske tomater, drenert, saften beholdt
- 2 2/3 kopper kyllingkraft eller ferdiglaget lavsaltbuljong på boks
- 1/4 kopp fersk sitronsaft
- 2 spiseskjeer hakket frisk persille
- 2 spiseskjeer hakkede fennikelfrø
- 4 teskjeer finhakket hvitløk
- 1 1/2 teskjeer revet sitronskall
Fremgangsmåte
- 1For suppe: Varm opp olje i en stor, tykkbunnet nederlandsk ovn over middels varme. Tilsett hakket fennikelfrø; surr til det er mørt, men ikke brunt, ca. 6 minutter. Tilsett avrent tomat; surr i 5 minutter. Tilsett reserverte tomatjuicer, kraft og sitronsaft. Dekk til; la det småkoke i 15 minutter. Kjør suppen glatt i blender i porsjoner til den er jevn. Ha tilbake i kjelen. Smak til med salt og pepper. (Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.)
- 2Varm opp olje i en stor, tykkbunnet nederlandsk ovn over middels varme. Tilsett hakket fennikelfrø; surr til det er mørt, men ikke brunt, ca. 6 minutter. Tilsett avrent tomat; surr i 5 minutter. Tilsett reserverte tomatjuicer, kraft og sitronsaft. Dekk til; la det småkoke i 15 minutter. Kjør suppen glatt i blender i porsjoner til den er jevn. Ha tilbake i kjelen. Smak til med salt og pepper. (Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.)
- 3For gremolata: Bland alle ingrediensene i en liten bolle. La suppen småkoke. Server suppen i skåler. Rør inn en skje gremolata i hver skål og server.
- 4Bland alle ingrediensene i en liten bolle.
- 5La suppen småkoke. Server i skåler. Rør inn en skje gremolata i hver skål og server.