Pappa al Pomodoro

Pappa al Pomodoro

Lær hvordan du lager pappa al pomodoro, en tradisjonell italiensk tomatsuppe med brød. Enkel oppskrift for en smakfull og mettende rett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 3 spiseskjeer olivenolje
  • 2. 1 liten løk, hakket
  • 3. 1 hvitløksfedd, tynne skiver
  • 4. En klype salt
  • 5. 900 gram ferske tomater, skrellet, frøet og grovhakket
  • 6. 340 gram daggammelt italiensk brød, grovhakket
  • 7. 2 kopper vann
  • 8. 1 kopp basilikumblader, hakket
  • 9. Nykvernet svart pepper
  • 10. 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje, valgfritt
  • 11. Revet Parmigiano-Reggiano

Fremgangsmåte

  1. 1I en 30 cm stor sautépanne, varm opp olivenoljen over middels høy varme til den er varm, men ikke røykende. Tilsett løk og hvitløk og sautér i noen minutter, til løken er gjennomsiktig. Ha i en klype salt. Tilsett de hakkede tomatene og deres saft, og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til tomatene begynner å mykne og brytes ned, omtrent 5 minutter. Legg brødskivene i en bolle og dekk med 2 kopper vann. Riv brødet i grove biter og ha det i tomatblandingen. Tilsett resten av vannet fra bollen. La det småkoke videre til alt brødet har absorbert mest mulig væske, og oppnå en konsistens som minner om barnemat. Rør inn basilikum. Krydre med pepper etter smak. Tilsett ekstra-virgin olivenolje, hvis ønskelig. La suppen småkoke i ytterligere 10 minutter, og server deretter umiddelbart i oppvarmede suppeskåler. Pynt, etter smak, med Parmigiano-Reggiano.