Tomatsuppe med basilikum

Tomatsuppe med basilikum

Lær hvordan du lager en deilig tomat basilikum suppe med våre enkle steg-for-steg instrukser. Perfekt for en varmende forrett eller lett middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 6 ss smør
  • 1 løk, tynne skiver
  • 15 små gulrøtter, tynne skiver
  • 2 stilker selleri, tynne skiver
  • 3 fedd hvitløk, hakket
  • 1 (28 unse) boks tomatsaus (for eksempel Hunt's®)
  • 1 (8 unse) boks tomatsaus (for eksempel Hunt's®)
  • 1 1/4 kopper kyllingkraft
  • 2 ss fersk basilikum, hakket
  • 1 ss fersk oregano, hakket
  • salt og nykvernet svart pepper etter smak
  • 1 1/2 kopper kremfløte

Fremgangsmåte

  1. 1Smelt smør i en stor gryte over middels-lav varme; kok opp og rør inn løk, gulrøtter, selleri og hvitløk til grønnsakene er møre, ca. 10 minutter. Rør inn begge mengder tomatsaus, kyllingkraft, basilikum og oregano. Øk varmen til middels og la suppen småkoke til den er redusert, 10 til 20 minutter.
  2. 2Hell suppen i en blender, maks halvfull. Dekk til og hold lokket nede; puls et par ganger før du lar den gå for å blende. Tilsett fløte. Fortsett å pureere i porsjoner til suppen er jevn, og overfør den kremete suppen til en annen gryte.
  3. 3Varm opp suppen over middels-høy varme til den er varm, ca. 5 minutter til.