
Langtidskokt ertersuppe
oppskrift på deilig delt erte suppe laget i slow-cooker. enkel å lage, perfekt for kalde dager. prøv denne sunne og mettende retten i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 250 minutter
Porsjoner: 6
forrett
Ingredienser
- 1/2 kopp fersk hakket persille, pluss 8 til 10 stilker persille
- 4 kvister timian
- 450 gram grønne splittede erter, utvalgt og skylt
- 1 stor purre, bare den hvite og lysegrønne delen, delt på langs og tynne skiver på tvers
- 2 selleristilker, hakket
- 2 gulrøtter, hakket
- Kosher-salt og nykvernet pepper
- 1 røkt kalkunlår (1 til 1 ½ pund)
- 1/4 kopp fettfri naturell yoghurt
- 1/2 kopp frosne erter, tint
- Grovt multigrain-brød, til servering (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Bind persille- og timianstilker sammen med kjøkkenhyssing og legg dem i en 6-liters slow cooker. Tilsett delte erter, purre, selleri, gulrøtter, 1 teskje salt og 1/2 teskje pepper; rør om for å blande. Legg i kalkunlåret og tilsett 7 kopper vann. Dekk til og kok på lav varme til erter og kjøtt er møre, ca. 6 til 8 timer.
- 2Fjern urteposen. Fjern skinn og bein fra kalkunlåret og riv kjøttet i biter. Rør kraftig i suppen for å knuse ertene og gjøre suppen jevnere. Tynn ut med vann, hvis ønskelig. Rør inn hakket persille og omtrent tre fjerdedeler av kalkunkjøttet; smak til med salt og pepper.
- 3Hell suppen i boller. Tynn ut yoghurten med litt vann, og legg den på suppen. Topp med de tinte ertene og resten av kalkunkjøttet. Server med brød, hvis ønskelig.
- 4Fotograf: Antonis Achilleos