Aprikos-/Tranebærchutney

Aprikos-/Tranebærchutney

oppskrift på apricot/cranberry chutney, perfekt til ost, kjøtt eller som tilbehør. enkel å lage med frukt og bær. prøv denne deilige chutneyen i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/4 kopp hakkede tørkede aprikoser
  • 1 (340 gram) pakke ferske tranebær
  • 1/2 kopp rosiner
  • 3/4 teskje malt kanel
  • 1/4 teskje malt ingefær
  • 1/4 teskje malt allehånde
  • 1 klype malt nellik
  • 1 kopp vann
  • 3/4 kopp hvitt sukker
  • 1/2 kopp eplesidereddik

Fremgangsmåte

  1. 1Bland sammen aprikoser, tranebær, rosiner, kanel, ingefær, allehånde og nellik i en middels stor bolle.
  2. 2Kok opp vann og sukker i en middels stor kjele, og rør kontinuerlig til sukkeret er oppløst. Tilsett tørket frukt, blanture og eddik. Kok opp, skru ned varmen, og la det småkoke i 10 minutter. Ta av varmen, og la det avkjøle i 5 minutter. Server umiddelbart, eller oppbevar i en lukket beholder i kjøleskapet.