
Aprikos-/Tranebærchutney
oppskrift på apricot/cranberry chutney, perfekt til ost, kjøtt eller som tilbehør. enkel å lage med frukt og bær. prøv denne deilige chutneyen i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/4 kopp hakkede tørkede aprikoser
- 1 (340 gram) pakke ferske tranebær
- 1/2 kopp rosiner
- 3/4 teskje malt kanel
- 1/4 teskje malt ingefær
- 1/4 teskje malt allehånde
- 1 klype malt nellik
- 1 kopp vann
- 3/4 kopp hvitt sukker
- 1/2 kopp eplesidereddik
Fremgangsmåte
- 1Bland sammen aprikoser, tranebær, rosiner, kanel, ingefær, allehånde og nellik i en middels stor bolle.
- 2Kok opp vann og sukker i en middels stor kjele, og rør kontinuerlig til sukkeret er oppløst. Tilsett tørket frukt, blanture og eddik. Kok opp, skru ned varmen, og la det småkoke i 10 minutter. Ta av varmen, og la det avkjøle i 5 minutter. Server umiddelbart, eller oppbevar i en lukket beholder i kjøleskapet.