
Søte poteter toppet med pretzel
oppskrift på søtpoteter toppet med pretzels for en deilig og unik smak. perfekt som forrett eller snacks. enkel å lage og perfekt for helgen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 13 pretzelstenger, knust
- 1 kopp hakkede pekannøtter
- 1 kopp ferske tranebær
- 1 kopp lett brunt sukker, pakket
- 1 kopp smør, smeltet, delt
- 1 (900 gram) boks søtpoteter, drenert
- 1 (150 gram) boks kondensert melk
- 1/2 kopp hvitt sukker
- 1 teskje vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør en 23x33 cm (9x13 tommer) bakeform.
- 2Bland pretzels, pekannøtter, tranebær, brunt sukker og ½ kopp smeltet smør i en bolle.
- 3Mos søtpotetene til en jevn masse i en bolle; tilsett kondensert melk, sukker, vaniljeekstrakt og resten av den halve koppen med smeltet smør, og bland til det er jevnt. Fordel blandingen i den forberedte bakeformen; strø pretzelblandingen over toppen.
- 4Stek i den forvarmede ovnen til kantene bobler, ca. 25–30 minutter.