Tunfiskrisp med ris

Tunfiskrisp med ris

Lær hvordan du lager en enkel og velsmakende tuna rice puff. Perfekt som snacks eller småmåltid, rask å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1/3 kopp ukokt hvit ris
  • 2. 1 1/3 kopper vann
  • 3. 1/3 kopp smør
  • 4. 1/4 kopp hvetemel
  • 5. 1 teskje salt
  • 6. 1/4 teskje malt svart pepper
  • 7. 1 1/2 kopper melk
  • 8. 2 eggeplommer
  • 9. 1 (12 ounces) boks tunfisk, uavløpt
  • 10. 2 spiseskjeer revet løk
  • 11. 1 spiseskje sitronsaft
  • 12. 2 eggehviter

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok opp risen og vannet i en kjele over høy varme. Skru ned varmen til middels-lav, dekk til, og la det småkoke til risen er mør, og væsken er absorbert, ca. 20–25 minutter. (Se Kok's Note.)
  2. 22. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  3. 33. Smelt smøret i en stor kjele over middels-lav varme. Visp inn melet, saltet og pepperet; kok opp og rør i 2 minutter. Gradvis visp inn melken i melblandingen, og la det småkoke over middels varme. Kok, mens du rører ofte, til blandingen har tyknet litt, ca. 3 minutter. Ta av varmen.
  4. 44. Visp lett sammen eggeplommene i en middels stor bolle. Hell gradvis en jevn strøm av den varme melkeblandingen i eggeplommene, mens du visper konstant, til du har vispet inn omtrent halvparten av melkeblandingen. Hell eggeplommeblandingen tilbake i kjelen med resten av melken, og visp til den er jevn. Kok opp igjen i 2 minutter under konstant røring. Ta av varmen. Rør inn risen, tunfisk, løk og sitronsaft i melkeblandingen.
  5. 55. Pisk eggehvitene til det er skummende i en stor glass- eller metallbolle. Når du løfter vispen eller vispet opp, skal eggehvitene danne en skarp topp som holder formen; sett til side.
  6. 66. Vend forsiktig inn eggehvitene til de er jevnt fordelt, og hell deretter i en ildfast form på 1 1/2 liter.
  7. 77. Stek i den forvarmede ovnen til retten har puffet litt opp, er gyllenbrun og har satt seg i midten, ca. 40 minutter.