Tunfiskrisp med ris
Lær hvordan du lager en enkel og velsmakende tuna rice puff. Perfekt som snacks eller småmåltid, rask å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1/3 kopp ukokt hvit ris
- 2. 1 1/3 kopper vann
- 3. 1/3 kopp smør
- 4. 1/4 kopp hvetemel
- 5. 1 teskje salt
- 6. 1/4 teskje malt svart pepper
- 7. 1 1/2 kopper melk
- 8. 2 eggeplommer
- 9. 1 (12 ounces) boks tunfisk, uavløpt
- 10. 2 spiseskjeer revet løk
- 11. 1 spiseskje sitronsaft
- 12. 2 eggehviter
Fremgangsmåte
- 11. Kok opp risen og vannet i en kjele over høy varme. Skru ned varmen til middels-lav, dekk til, og la det småkoke til risen er mør, og væsken er absorbert, ca. 20–25 minutter. (Se Kok's Note.)
- 22. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 33. Smelt smøret i en stor kjele over middels-lav varme. Visp inn melet, saltet og pepperet; kok opp og rør i 2 minutter. Gradvis visp inn melken i melblandingen, og la det småkoke over middels varme. Kok, mens du rører ofte, til blandingen har tyknet litt, ca. 3 minutter. Ta av varmen.
- 44. Visp lett sammen eggeplommene i en middels stor bolle. Hell gradvis en jevn strøm av den varme melkeblandingen i eggeplommene, mens du visper konstant, til du har vispet inn omtrent halvparten av melkeblandingen. Hell eggeplommeblandingen tilbake i kjelen med resten av melken, og visp til den er jevn. Kok opp igjen i 2 minutter under konstant røring. Ta av varmen. Rør inn risen, tunfisk, løk og sitronsaft i melkeblandingen.
- 55. Pisk eggehvitene til det er skummende i en stor glass- eller metallbolle. Når du løfter vispen eller vispet opp, skal eggehvitene danne en skarp topp som holder formen; sett til side.
- 66. Vend forsiktig inn eggehvitene til de er jevnt fordelt, og hell deretter i en ildfast form på 1 1/2 liter.
- 77. Stek i den forvarmede ovnen til retten har puffet litt opp, er gyllenbrun og har satt seg i midten, ca. 40 minutter.