Mors maisbrød- og pæreskrelling
oppskrift på mom's cornbread pear stuffing, en unik og smakfull blanding av søte pærer og saftig maisbrød, perfekt for høsthelger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
forrett
Ingredienser
- Koking spray
- 3/4 (9x9 tommers) form med maismelbrød, smuldret
- 1 kopp hakket selleri
- 1 (425 gram) boks med pærehalvdeler i lett sirup, drenert og skåret i 1/2-tommers terninger
- 1 lite søtt løk, hakket
- 3/4 kopp hakket fersk persille
- 1/2 kopp hakkede pekannøtter
- 1/2 kopp tørkede tranebær
- 1 klype salt og malt svart pepper etter smak
- 1 kopp eplecider
- 2 spiseskjeer smør, skåret i små biter
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Spray en 20x20 cm stor ildfast form med matlagingsspray.
- 2Bland maismel, selleri, pærer, løk, persille, pekannøtter, tørkede tranebær, salt og pepper i en stor bolle; bland godt. Hell eplecider over maismelblandingen og rør til det er jevnt fuktet; fordel blandingen i den forberedte ildfaste formen. Topp med smørbiter.
- 3Stek i den forvarmede ovnen til den er lett gyllen, ca. 30 minutter.