Zucchiniboller

Zucchiniboller

Lær hvordan du lager deilige zucchini fritters med denne enkle oppskriften. Perfekt som forrett eller snacks, enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 3 spiseskjeer usaltet riseddik
  • 2. 1 spiseskje redusert-salt soyasaus
  • 3. 1 1/2 teskje sukker
  • 4. Knuste rød pepperflak
  • 5. 680 gram zucchini (ca. 3 mellomstore), revet
  • 6. 1/2 teskje kosher-salt, pluss mer etter smak
  • 7. 1 stort egg
  • 8. 1/4 kopp hvetemel
  • 9. 3 spiseskjeer finhakket frisk gressløk
  • 10. 1 spiseskje maisstivelse
  • 11. Nykvernet svart pepper
  • 12. 1/3 kopp vegetabilsk olje

Fremgangsmåte

  1. 11. For soy dipping sauce: Bland eddik, soyasaus, sukker og en klype rød pepperflak i en liten bolle til sukkeret er oppløst. Sett til side.
  2. 22. Bland eddik, soyasaus, sukker og en klype rød pepperflak i en liten bolle til sukkeret er oppløst. Sett til side.
  3. 33. For fritterne: Plasser squash i en sil som står i vasken og vend den med 1/2 teskje salt. La stå i 10 minutter, og vri deretter squashen tørr i et rent kjøkkenhåndkle. Legg squashen i en stor bolle og bland forsiktig inn egg, mel, gressløk og maisstivelse; krydre med salt og pepper. Varm opp olje i en stor stekepanne over middels varme. Arbeid i 2 omganger, og slipp 1/4 kopp av squashblandingen i pannen, og trykk den litt flat. Stek til den er gyllen og sprø, ca. 3 minutter på hver side. Overfør fritterne til en tallerken med papirhåndkle, og krydre med salt. Server med soyasaus til dipping. FORBEREDING: Fritterne kan lages 30 minutter på forhånd. Hold dem varme i en ovn på 200°F.
  4. 44. Plasser squash i en sil som står i vasken og vend den med 1/2 teskje salt. La stå i 10 minutter, og vri deretter squashen tørr i et rent kjøkkenhåndkle. Legg squashen i en stor bolle og bland forsiktig inn egg, mel, gressløk og maisstivelse; krydre med salt og pepper.
  5. 55. Varm opp olje i en stor stekepanne over middels varme. Arbeid i 2 omganger, og slipp 1/4 kopp av squashblandingen i pannen, og trykk den litt flat. Stek til den er gyllen og sprø, ca. 3 minutter på hver side. Overfør fritterne til en tallerken med papirhåndkle, og krydre med salt. Server med soyasaus til dipping.
  6. 66. FORBEREDING: Fritterne kan lages 30 minutter på forhånd. Hold dem varme i en ovn på 200°F.