Zucchiniboller
Lær hvordan du lager deilige zucchini fritters med denne enkle oppskriften. Perfekt som forrett eller snacks, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 3 spiseskjeer usaltet riseddik
- 2. 1 spiseskje redusert-salt soyasaus
- 3. 1 1/2 teskje sukker
- 4. Knuste rød pepperflak
- 5. 680 gram zucchini (ca. 3 mellomstore), revet
- 6. 1/2 teskje kosher-salt, pluss mer etter smak
- 7. 1 stort egg
- 8. 1/4 kopp hvetemel
- 9. 3 spiseskjeer finhakket frisk gressløk
- 10. 1 spiseskje maisstivelse
- 11. Nykvernet svart pepper
- 12. 1/3 kopp vegetabilsk olje
Fremgangsmåte
- 11. For soy dipping sauce: Bland eddik, soyasaus, sukker og en klype rød pepperflak i en liten bolle til sukkeret er oppløst. Sett til side.
- 22. Bland eddik, soyasaus, sukker og en klype rød pepperflak i en liten bolle til sukkeret er oppløst. Sett til side.
- 33. For fritterne: Plasser squash i en sil som står i vasken og vend den med 1/2 teskje salt. La stå i 10 minutter, og vri deretter squashen tørr i et rent kjøkkenhåndkle. Legg squashen i en stor bolle og bland forsiktig inn egg, mel, gressløk og maisstivelse; krydre med salt og pepper. Varm opp olje i en stor stekepanne over middels varme. Arbeid i 2 omganger, og slipp 1/4 kopp av squashblandingen i pannen, og trykk den litt flat. Stek til den er gyllen og sprø, ca. 3 minutter på hver side. Overfør fritterne til en tallerken med papirhåndkle, og krydre med salt. Server med soyasaus til dipping. FORBEREDING: Fritterne kan lages 30 minutter på forhånd. Hold dem varme i en ovn på 200°F.
- 44. Plasser squash i en sil som står i vasken og vend den med 1/2 teskje salt. La stå i 10 minutter, og vri deretter squashen tørr i et rent kjøkkenhåndkle. Legg squashen i en stor bolle og bland forsiktig inn egg, mel, gressløk og maisstivelse; krydre med salt og pepper.
- 55. Varm opp olje i en stor stekepanne over middels varme. Arbeid i 2 omganger, og slipp 1/4 kopp av squashblandingen i pannen, og trykk den litt flat. Stek til den er gyllen og sprø, ca. 3 minutter på hver side. Overfør fritterne til en tallerken med papirhåndkle, og krydre med salt. Server med soyasaus til dipping.
- 66. FORBEREDING: Fritterne kan lages 30 minutter på forhånd. Hold dem varme i en ovn på 200°F.