Sitron- og parmesankuler med risotto
Lær hvordan du lager deilige sitron parmesan risotto balls med denne enkle oppskriften. Perfekt som forrett eller snacks for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 5 kopper grønnsaksbuljong
- 1 middels stor løk, finhakket
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ½ kopper Arborio-ris
- 1 sitron, revet skall og saften
- 1 kopp ferskrevet Parmesan, pluss ½ kopp til pynt
- ½ kopp revet mozzarella
- 1 kopp fløteblanding (halv melk og halv fløte)
- 5 kopper panko-krumme
- 4 kopper vegetabilsk olje
Fremgangsmåte
- 1For risottoen: Varm opp grønnsaksbuljongen i en kjele ved siden av risottokjelen. Ha en øse i den slik at du har den tilgjengelig.
- 2Surr løken i olivenoljen til den er myk, tilsett hvitløken og kok i omtrent ett minutt til. Tilsett Arborio-risen og surr i noen minutter. Hell i nok buljong til å dekke risen, og rør ofte.
- 3Når risen har absorbert buljongen, tilsett resten av buljongen og la risottoen koke ferdig. (16 til 20 minutter). Hvis den ikke er mør, tilsett litt varmt vann til risottoen er ferdigkokt.
- 4Når den er kokt gjennom, tilsett sitronsaft, sitrusskall, Parmesan, mozzarella og halvparten og halvparten. Bland godt. La den avkjøle i omtrent én time.
- 5For å steke ballene: Varm opp oljen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit) i en stor gryte. Ha panko-brødsmuler i en flat skål. Bruk en liten skje eller iskremkopp til å forme risottoen til 2,5 cm store baller og rull dem i brødsmulene. Sett til side til alle er ferdige. Legg noen baller om gangen i den varme oljen. Stek ballene i 2 til 3 minutter. La dem renne av på kjøkkenpapir. Strø over Parmesan og server.