
Grønne bønner og vill soppgryte
oppskrift på en smakfull grønne bønner og vill sopp casserole, perfekt som hovedrett eller tilbehør. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 kopper melk
- Laurbærblad
- 4 spiseskjeer usaltet smør
- 1/4 kopp mel
- 1/4 teskje Dijon-sennep
- Nykvernet muskatnøtt
- Salt og pepper
- 1 kopp revet hvit cheddarost
- 1 1/2 kopper hakkede grønne bønner, kuttet i 5 cm lange biter, blansjert
- 3 kopper skivede ville sopp (som portobello, shiitake eller cremini)
- 1/2 kopp ferskrevet Parmesanost
- 1/2 kopp smørbrødsmuler
Fremgangsmåte
- 1Lag sausansen: Varm opp melk og laurbærblad i en kjele. I en annen kjele smelter du smør over middels varme. Tilsett mel og kok, mens du visper konstant, i 2 minutter.
- 2Fjern laurbærbladet fra melken og hell den sakte i smør- og melblandingen, mens du visper kontinuerlig. Krydre etter smak med sennep, muskatnøtt, salt og pepper. Kok opp, og rør av og til, til sausen tykner, ca. 5 minutter. Ta av varmen og rør inn cheddarosten til den er smeltet og sausen er jevn.
- 3Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Vend inn grønne bønner og sopp i sausen, og hell deretter over i en smurt ildfast form. Strø over parmesan og smurte brødsmuler. Stek i 50 minutter, eller til retten er boblende og toppen er lett brunet.