
Zucchini-gratin
oppskrift på zucchini gratin - en deilig og enkel rett med ost og grønnsaker. perfekt for en smakfull middag eller som tilbehør.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 6 spiseskjeer smør
- 1 løk, hakket
- 900 gram zucchini, skåret i 0,6 cm skiver
- 2 teskjeer kosher-salt
- 1 teskje nykvernet svart pepper
- 1 teskje hakket frisk persille
- 2 spiseskjeer hvetemel
- 1 kopp varm melk
- 1 spiseskje kyllingbuljonggranulat
- 1 kopp revet ekstra-sharp Cheddar-ost
- 4 skiver brød, smuldret
- 1/2 kopp smeltet smør
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader C (400 grader F). Smør en 20x25 cm (8x10 tommer) ildfast form.
- 2Smelt 6 spiseskjeer smør i en stor stekepanne over middels varme, og kok opp og rør inn løken til den er myk, ca. 6 minutter. Bland inn squashen, og dekk til pannen; kok til den er mør, ca. 10 minutter. Rør inn kosher-salt, svart pepper og persille, og kok uten lokk i ytterligere 5 minutter. Rør inn melet, og skru ned varmen til lav.
- 3Bland den varme melken og kyllingbuljonggranulatene i en liten bolle, og rør til buljongen er oppløst. Hell melken i stekepannen, og la det småkoke under konstant omrøring til sausen tykner, ca. 5 minutter. Hell zucchini-blandingen i den forberedte ildfaste formen. Strø over cheddarost. Bland brødsmulene med 1/2 kopp smør, og strø dem over gratengen.
- 4Stek i den forvarmede ovnen til gratengen bobler og toppen er gyllenbrun, ca. 20 minutter.