Zucchini-gratin

Zucchini-gratin

oppskrift på zucchini gratin - en deilig og enkel rett med ost og grønnsaker. perfekt for en smakfull middag eller som tilbehør.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 6 spiseskjeer smør
  • 1 løk, hakket
  • 900 gram zucchini, skåret i 0,6 cm skiver
  • 2 teskjeer kosher-salt
  • 1 teskje nykvernet svart pepper
  • 1 teskje hakket frisk persille
  • 2 spiseskjeer hvetemel
  • 1 kopp varm melk
  • 1 spiseskje kyllingbuljonggranulat
  • 1 kopp revet ekstra-sharp Cheddar-ost
  • 4 skiver brød, smuldret
  • 1/2 kopp smeltet smør

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader C (400 grader F). Smør en 20x25 cm (8x10 tommer) ildfast form.
  2. 2Smelt 6 spiseskjeer smør i en stor stekepanne over middels varme, og kok opp og rør inn løken til den er myk, ca. 6 minutter. Bland inn squashen, og dekk til pannen; kok til den er mør, ca. 10 minutter. Rør inn kosher-salt, svart pepper og persille, og kok uten lokk i ytterligere 5 minutter. Rør inn melet, og skru ned varmen til lav.
  3. 3Bland den varme melken og kyllingbuljonggranulatene i en liten bolle, og rør til buljongen er oppløst. Hell melken i stekepannen, og la det småkoke under konstant omrøring til sausen tykner, ca. 5 minutter. Hell zucchini-blandingen i den forberedte ildfaste formen. Strø over cheddarost. Bland brødsmulene med 1/2 kopp smør, og strø dem over gratengen.
  4. 4Stek i den forvarmede ovnen til gratengen bobler og toppen er gyllenbrun, ca. 20 minutter.