
Ikke dine vanlige røykte svineribbe
oppskrift på smakfulle røkte svineribs som skiller seg ut. enkel å lage og perfekt for en spesiell anledning eller helgefeiring.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 210 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 6 pund svinekjøttribbe med ben
- Tørrkrydder:
- 1/2 kopp brunt sukker, pakket
- 2 spiseskjeer chilipulver
- 1 spiseskje paprika
- 1 spiseskje nykvernet svart pepper
- 2 spiseskjeer hvitløksgranulat
- 2 teskjeer løkpulver
- 2 teskjeer kosher-salt
- 2 teskjeer malt spisskummen
- 1 teskje malt kanel
- 1 teskje jalapeñosalt (valgfritt)
- 1 teskje cayennepepper
- Mop-saus:
- 1 kopp eplesider
- 3/4 kopp eplesidereddik
- 1 spiseskje løkpulver
- 1 spiseskje hvitløksgranulat
- 2 spiseskjeer sitronsaft
- 1 jalapeñopeber, finhakket (valgfritt)
- 3 spiseskjeer sterk chilisaus
- kosher-salt og nykvernet svart pepper etter smak
- 2 kopper trechips, eller etter behov
Fremgangsmåte
- 1I en middels stor bolle blander du sammen brunt sukker, chilipulver, paprika, svart pepper, 2 spiseskjeer hvitløkpulver, 2 teskjeer løkpulver, kosher-salt, spisskummen, kanel, jalapeñosmakstilsetning og cayennepepper. Gni godt inn i svinekjøttribbeina. Dekk til, og la det marinere i kjøleskapet i minst 4 timer, eller over natten.
- 2Forbered en utendørs grill for indirekte varme, eller forvarm en røyker til 120 grader Celsius (250 grader Fahrenheit). Bløtlegg trekullchips (eple- eller kirsebærtre er våre favoritter).
- 3Mens grillen varmes opp, lager du mop-sausen. I en middels stor bolle blander du eplecider, eplecidereddik, 1 spiseskje løkpulver, 1 spiseskje hvitløkpulver, sitronsaft, jalapeño, hot pepper-saus, salt og pepper.
- 4Når kullene er grå og askeaktige, legger du to håndfuller med bløtlagte trekullchips direkte på kullene. Legg ribbeina på grillristen med bein-siden ned. Dekk til, og kok i 3 ½ til 4 timer. Tilsett mer kull etter behov. Pensle med mop-sausen, og kast håndfuller med bløtlagte trekullchips på kullene hver time. Hold temperaturen på grillen eller røyken over 110 grader Celsius (225 grader Fahrenheit). Ribbeina er ferdige når ruben har dannet en deilig sprø, svartbrent "bark", og kjøttet har trukket seg vekk fra benet. Kast eventuelle rester av mop-sausen.