Sjokolade- og bringebærclafoutis
Lær hvordan du lager en deilig chocolate raspberry clafoutis. En enkel og smakfull dessert som passer perfekt til sommerens friske bær.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1. 12 unser ferske bringebær (2 3/4 kopper)
- 2. 1 spiseskje granulert sukker
- 3. 1 kopp helmelk
- 4. 1/2 stykke usaltet smør, smeltet
- 5. 3 store egg
- 6. 1/2 kopp pakket mørkebrunt sukker
- 7. 1/3 kopp hvetemel
- 8. 2 spiseskjeer usøtet kakaopulver
- 9. 1/4 teskje salt
- 10. 3 til 3 1/2 unser bittersøt sjokolade, grovhakket
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200°C med risten i midten. Smør en form på 1 1/2 liter med smør. Vend bærene med sukker og la stå i 15 minutter. Bland melk, smør, egg, brunt sukker, mel, kakao og salt i en blender til det er jevnt. Fordel bærene (med saften) jevnt i formen, og hell deretter røren over. Stek til den er lett puffet og fast å ta på, ca. 35 minutter. Ta ut av ovnen og strø umiddelbart over hakket sjokolade. Avkjøl til romtemperatur, ca. 20 minutter. Server varm eller romtemperert.
- 22. Forvarm ovnen til 200°C med risten i midten.
- 33. Vend bærene med sukker og la stå i 15 minutter.
- 44. Bland melk, smør, egg, brunt sukker, mel, kakao og salt i en blender til det er jevnt.
- 55. Fordel bærene (med saften) jevnt i formen, og hell røren over.
- 66. Stek til den er lett puffet og fast å ta på, ca. 35 minutter. Ta ut av ovnen og strø umiddelbart over hakket sjokolade. Avkjøl til romtemperatur, ca. 20 minutter. Server varm eller romtemperert.