Steinbitt bakt i folie
Lær hvordan du lager en deilig catfish bakt i folie. Enkel oppskrift som passer for hele familien. Perfekt for en rask og smakfull hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 kopp couscous (helst fullkorn)
- 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 3/4 teskje røkt paprika
- Kosher-salt og nykvernet pepper
- 4 skinnløse katfishfileter à 170 g
- 2 sitroner (én tynne skiver, én presset)
- 1/3 kopp grovhakket fersk persille eller mynte
- 1 middels stor rødløk, tynne skiver
- 1 kopp cherrytomater, delt i to
- 2 hvitløksfedd, finhakket
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 220 grader Celsius. Legg et 75 centimeter langt ark med aluminiumsfolie på et bakepapir, slik at endene henger over. Legg et annet ark med folie tvers over det første. Skyll couscousen i en finmasket sil under kaldt vann. Bland olivenolje, paprika og ¾ teskje salt og pepper i en liten bolle. Pakk couscousen i midten av folien; vend den med ½ spiseskje av den krydrede oljen og fordel den i et 20 cm kvadratlag.
- 2Pensle fiskefiletene på begge sider med 1 spiseskje av den krydrede oljen og legg dem side om side oppå couscousen. Vend sitronskivene, persillen, rødløken, tomatene, hvitløken og resten av den krydrede oljen i en bolle, og strø det jevnt over fisken og couscousen. Drypp over 2/3 kopp vann, og før de motsatte endene av folien sammen, brett over og forsegle for å lage en lukket pakke. Overfør foliepakken (på bakepapiret) til ovnen og stek i 25 minutter.
- 3Åpne foliepakken; fordel fisken på tallerkener. Vend couscousen og grønnsakene, og server med fisken. Dryss over sitronsaften.
- 4Fotograf: Christopher Testani

