
Jordbær- og pistasjtærte
Lær hvordan du lager en deilig jordbær og pistasj terte med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommerdesserter og festlige anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 2 kopper melk
- 1 vaniljestang
- 4 eggeplommer
- 1/2 kopp sukker
- 3 spiseskjeer maisstivelse
- 9 unser mandelmasse
- 1 eggehvite
- 1/4 kopp mandelmel
- 1 spiseskje mel
- 1/2 kopp sukker og 3 spiseskjeer sukker, delt
- 3 eggehviter
Fremgangsmåte
- 1Sett melk i en kjele. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene, og ha dem i melken sammen med stengene. Varm opp til kokepunktet under omrøring av og til for å forhindre at det brenner seg. I mellomtiden pisker du eggeplommer og sukker til det blir tykt. Ta vaniljestengene ut av melken når den når kokepunktet. Skru ned varmen til middels og hell litt av den varme melken i eggeblandingen, mens du rører godt for å varme den opp og gjøre den mer flytende. Hell denne blandingen tilbake i kjelen og rør kontinuerlig til den når kokepunktet og blir tykk. La den koke opp og boble i ett minutt under omrøring. Hell over i en glass- eller rustfri bolle, dekk til og sett i kjøleskapet til den er kald. (Kan gjøres dagen i forveien.)
- 2Tegn en sirkel med diameter på 25 centimeter på papir som en veiledning. Legg bakepapir over veiledningen. Myk opp mandelmassene med en mikser på lav hastighet. Tilsett eggehvite og bland godt. Bruk en sprøytepose med stjernetut og sprøyt macaroon-blandingen rundt sirkelen i rosetter. Forbered mandelkaken.
- 3Forvarm ovnen til 190 grader Celsius. Bland mel og sukker sammen og sett til side. Pisk eggehviter til de danner middels stive topper. Tilsett de 3 spiseskjeene sukker og fortsett å piske til det er godt innarbeidet. Tilsett mel- og sukkerblandingen i tre omganger, og rør forsiktig inn. Begynn i midten og sprøyt mandelkakedeigen inne i macaroon-rosene for å lage en solid bunn. Stek på nederste rille i ovnen til bunnen er gjennomstekt og rosettene begynner å bli brune, ca. 15–20 minutter.
- 4Diplomatkrem og montering: 2/3 av oppskriften på vaniljekrem 1 kopp pisket krem 30 gram pistasjpuré 1 til 1 ½ pint ferske jordbær Aprikosglasur En håndfull usaltede pistasjnøtter
- 5Pisk krem til myke topper. Rør vaniljekremen glatt. Bland inn pistasjpuréen i vaniljekremen, og vend forsiktig inn den piskede kremen. Fordel kremen på den avkjølte tartbunnen innenfor macaroon-rosenes kant. Pynt med hele eller halve jordbær. Glaser med aprikosglasur ved hjelp av en pensel, og dryss pistasjnøtter på toppen.



