Baconsukkerkaramellpopcorn

Baconsukkerkaramellpopcorn

oppskrift på bacon caramel popcorn – en deilig kombinasjon av søtt, salt og røkt smak. perfekt som snacks eller til festligheter.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • Nonstick-kokkespray
  • 1 1/2 unser bacon, omtrent 2 skiver
  • 1 1/2 kvart poppet popcorn
  • 8 teskjeer smør
  • 4 teskjeer baconfett
  • 5 unser (10 spiseskjeer) brunt sukker
  • 8 teskjeer mais sirup
  • 1/3 teskje salt
  • 1/8 teskje natron
  • 1/3 teskje vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 250 grader Fahrenheit.
  2. 2Plasser popkornet i en veldig stor bolle. Forbered to stekebrett med non-stick spray og dekk dem med aluminiumsfolie.
  3. 3I en middels stor kjele over middels varme, parkok baconet og render ut baconfettet. Når baconet er kokt, sil baconfettet fra baconbitene og sett til side. Overfør de kokte baconbitene til tørkepapir og fortsett å la overflødig fett renne av. Tilsett deretter baconbitene i popkornet.
  4. 4I den kjelen som allerede er brukt, tilsett smør og baconfett (tilsett mer baconfett etter behov). Varm opp til smøret er helt smeltet.
  5. 5Tilsett brunt sukker, mais sirup og salt. Kok opp under konstant omrøring. La det koke uten å røre i 4 minutter.
  6. 6Ta kjelen av varmen og rør inn natron og vanilje.
  7. 7Hell en tynn stråle over popkornet, og rør godt for å dekke jevnt.
  8. 8Fordel blandingen jevnt på stekebrettene og stek, rør om hver 15. minutt i én time. Ta ut av ovnen og la det avkjøle helt før du bryter det i biter.
  9. 9Oppbevar i en lufttett beholder i opptil én uke.