Amerikansk stil med røde bønner og ris
Lær hvordan du lager klassisk amerikansk red beans and rice med denne enkle oppskriften. Perfekt for hverdagsmiddagen eller helgen. Enkel å følge!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 spiseskje olivenolje
- 2. 1 (15 unser) boks kidneybønner
- 3. 1 1/2 kopper tomatsaus
- 4. 4 1/2 kopper vann, delt
- 5. 1/2 teskje tørket oregano
- 6. 1/2 teskje tørket basilikum
- 7. 1 klype tørket timian
- 8. salt og pepper etter smak
- 9. 5 teskjeer adobokrydder, delt
- 10. 2 kopper ukokt hvit ris
Fremgangsmåte
- 11. I en stor kjele blandes olivenolje, kidneybønner, tomatsaus, 1/2 kopp vann, oregano, basilikum, timian, salt, pepper og 2 teskjeer adobo. La det småkoke på lav varme.
- 22. I mellomtiden kokes 4 kopper vann opp. Tilsett ris og rør om. Skru ned varmen, dekk til og la det småkoke i 20 minutter, eller til risen er kokt og alt væske er absorbert. Rør inn de resterende 3 teskjeene adobo. Server bønnene over risen.