
Tempura sashimi
Lær hvordan du lager tempura sashimi hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt for sushi-elskere som vil prøve noe nytt og spennende.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 6 ounces sushi ris
- 2. 4 ounces riseddik laget av risvin
- 3. 3 ounces finhakkede, ristet sesamfrø
- 4. 4 nori-ark
- 5. 6 ounces trimmet og skinnet Ahi- tunfisk
- 6. 6 ounces Himachi (gul hale) hvit tunfisk
- 7. 4 vårrullark
- 8. 8 ounces peanøttolje
- 9. 13 ounces wasabi-sennepssaus
- 10. Soyasaus
Fremgangsmåte
- 1Plasser 170 gram sushi-ris og 2,4 liter kaldt vann i en kasserolle. Kok opp ingrediensene, dekk til kasserollen, og skru ned varmen til lav. Kok til alt vannet er fordampet, og risen er kokt til den er myk og klissete. Deretter heller du risen ut på et bakepapirkledd stekebrett, og smaker til med risvineddik og sesamfrø. Dekk til med plastfolie.
- 2I en brødrister eller vanlig ovn, legger du et nori-ark på et stekebrett og varmer det i 30 sekunder ved 250 grader Celsius. Tanget skal bli lett ristet, ikke sprøtt, bare varmt. Legg ut tangbladet.
- 3Trykk risen forsiktig ut på tangbladet med fingrene, og legg biter av Ahi- eller Hamachi- tunfisk i midten. Bruk en sushi-matte til å rulle sammen tunfiskrullen, og skjær bort overflødig tang. Rull deretter inn i rispapir.
- 4Friter rullen i olje ved 180 grader Celsius i 2 minutter, skjær opp og server med wasabi og soyasaus.