Hello Fresh Mobile Banner
Biff carpaccio med prosciutto, vannkresse, geitost og blodappelsinolje

Biff carpaccio med prosciutto, vannkresse, geitost og blodappelsinolje

Oppdag en elegant oppskrift på beef carpaccio med prosciutto, frisk vannkresse, kremet geitost og smakfull blodappelsinolje – perfekt som forrett for en spesiell anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 8 tynne skiver prosciutto
  • 1 bunt vannkresse, kan erstattes med ruccola
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • Salt og pepper
  • 450 gram storfekjøttfilet, godt trimmet for fett og sølvhinne
  • 1/4 kopp blodappelsin-infusert olivenolje (anbefalt: merke O)
  • Salt og pepper
  • 225 gram fersk geitost
  • 1 eple, delt i fire, skrelt, og deretter skåret i 4 til 5 tynne skiver på langs

Fremgangsmåte

  1. 1Legg ut prosciuttoen i 4 par med 2 stykker som delvis overlapper langs den lange siden. I en bolle, vend vannkress med oljen, saltet og pepperet. Fordel vannkressen jevnt i hauger plassert i enden av prosciuttoskivene. Pakk prosciuttoen rundt vannkressen og rull dem sammen så stramt som mulig uten å skade vannkressen. Sett til side. Skjær storfekjøttet mot fibrene i 8 like store skiver. Legg hver skive mellom to stykker plastfolie og bank forsiktig med en kjøtthammer, den flate siden av en tung kniv eller en vinflaske (med kork i!) til de er møre og tynne.
  2. 2Legg 2 stykker på hver av de 4 salatfatene. Drypp kjøttet med oljen og krydre med salt og pepper. Plasser en rull av prosciutto og vannkress ved siden av storfekjøttet. Legg en teskje (2 unser) fersk geitost mellom storfekjøttet og rouladen. Pynt med epleskiver.