Gammeldags sitronpudding
Lær hvordan du lager en klassisk old-fashioned lemon pudding. En enkel og smakfull dessert som passer til alle anledninger. Perfekt for sommerens avslutning eller en søt hverdagsdessert.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 2 kopper hvitt sukker
- 2. 2/3 kopp maisstivelse
- 3. 1 teskje salt
- 4. 5 kopper vann
- 5. 4 egg
- 6. 2/3 kopp sitronsaft
- 7. 1/4 kopp smør
Fremgangsmåte
- 11. Bland sukker, maisstivelse og salt i toppen av et dobbelkoker over småkokevann; rør godt for å unngå klumper. Rør gradvis inn 5 kopper vann. Kok, mens du rører ofte, til blandingen tykner til sausaktig konsistens, 5 til 7 minutter. Fjern fra varmen.
- 22. Pisk eggene i en bolle til de er lette og skummende. Hell gradvis inn 1 kopp sukkerblanding, mens du visper kraftig for å unngå at eggene koagulerer. Rør inn eggblandingen i den resterende sukkerblandingen gradvis; sett tilbake i dobbelkokeren. Kok, mens du visper kontinuerlig, til det tykner til puddingkonsistens, 6 til 8 minutter. Rør inn sitronsaft og smør gradvis i puddingen. Avkjøl i kjøleskapet i 30 minutter til 1 time.