
Himmelsk bringebærdessert
Oppdag en enkel og smakfull oppskrift på himmelsk bringebærdessert. Perfekt for sommeren, rask å lage og garantert en favoritt.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 1 (9 tommers) angel food-kake
- 2 (3 unser) pakker bringebærsmakende gelatinblanding (for eksempel Jell-O®)
- 1 1/4 kopper kokende vann
- 1 (15 unser) pakke frosne bringebær i sirup, tint og uten væske
- 1 pint pisket kremfløte
Fremgangsmåte
- 1Smør en 23 cm lang tubeform. Bryt angel food-kaken i biter; sett til side.
- 2Rør bringebærgelé og kokende vann sammen i en bolle til geléen er oppløst; sett geléen i kjøleskapet for å avkjøle litt, ca. 10 minutter. Rør bringebær med sirup inn i geléen.
- 3Pisk krem i en avkjølt glass- eller metallbolle med en elektrisk mikser til myke topper dannes; vend den piskede kremen inn i bringebærblandingen.
- 4Hell ca. 1/4 kopp bringebærblandingen i den forberedte formen. Legg en tredjedel av kakebitene i formen; hell en tredjedel av den resterende bringebærblandingen over kaken. Gjenta lagene med resten av ingrediensene, og avslutt med bringebærblandingen. Sett i kjøleskapet til det er fast, ca. 2 timer.
- 5For å ta kaken ut av formen, plasser en serveringsplate over tubeformen; snu den opp ned.