Blåbær- og sitronmoussetærte

Blåbær- og sitronmoussetærte

oppskrift på en deilig blåbær sitron mousse terte, perfekt for sommeren. enkel å lage, frisk smak og imponerende utseende.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1 2/3 kopper grahamkjeks-smuler (ca. 9 til 10 hele kjeks)
  • 1/3 kopp hurtigkokte havregryn
  • 3 ss. godt pakket brunt sukker
  • 5 ss. smør, smeltet
  • 1 1/2 kopper kremfløte, delt
  • 3 ss. sukker, delt
  • 1/4 ts. sitronekstrakt
  • 1 (225 g) pakke kremost, myknet
  • 3 ss. kokende vann
  • 1 brev uparfymert gelatin (2 ts.)
  • 1 glass (ca. 340 g) Smucker's® Orchard's Finest® Northwoods Blueberry Preserves, delt
  • 3/4 kopp ferske blåbær

Fremgangsmåte

  1. 1Bland knus av kjeks, havregryn og brunt sukker i en middels stor bolle. Rør inn smeltet smør med en gaffel til det er jevnt fuktet. Trykk ut i en 20 cm rund springform.
  2. 2Pisk 1 kopp kremfløte til stive topper. Pisk inn 2 ss sukker og sitronekstrakt. Plasser kremosten på en mikrobølgeovnsikker tallerken. Varm i mikrobølgeovnen på høy effekt i 15 til 20 sekunder, eller til den er veldig myk. Tilsett i den piskede kremen og pisk til glatt. Hell kokende vann over gelatin i en liten bolle. Rør i ca. 2 minutter, eller til gelatinen er helt oppløst. Pisk inn i kremostblandingen til den er godt blandet. Rør inn 3/4 kopp syltetøy. Fordel over kjeksbunnen. Sett i kjøleskapet i 2 timer eller over natten.
  3. 3Pisk den resterende 1/2 kopp kremfløte til stive topper. Pisk inn 1 ss sukker. Ha i en plastpose med glidelås. Klipp av et lite hjørne. Fjern den ytre ringen av kaken. Legg små topper av pisket krem rundt ytterkanten av ostekaken. Rør resten av syltetøyet sammen med friske blåbær i en liten bolle. Fordel jevnt i midten av ostekaken.