Janettes favorittostekakeoppskrift

Janettes favorittostekakeoppskrift

Oppdag janette's favorittostekake oppskrift. En enkel og smakfull dessert som passer perfekt til enhver anledning. Prøv den i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • Non-stick matlagespray
  • 1/4 kopp knust hvete frokostblanding (som Wheaties)
  • 1 kopp lett cottage cheese
  • 8 unser lett kremost i tuber
  • 8 unser fettfri kremost, romtemperert
  • 1 1/4 kopper Splenda Granular (sukkererstatning)
  • 2 spiseskjeer mel
  • 2 spiseskjeer maisstivelse
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 1 helt egg
  • 3 eggehviter
  • 1 1/4 kopper lett rømme

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 2Smør en 20 cm rund springform med non-stick spray. Dryss sidene med frokostkorn. Pakk formen tett inn i aluminiumsfolie av tung kvalitet.
  3. 3Ha cottage cheese i en blandebolle og kjør med en elektrisk mikser til den er helt glatt. Tilsett kremostene og pisk på middels hastighet til det er kremaktig. Tilsett Splenda, mel, maisstivelse og vanilje, og pisk på lav hastighet til det er jevnt.
  4. 4Tilsett ett egg, deretter eggehvitene, én av gangen, og pisk kort etter hver for å blande dem inn. Rør inn rømme med en skje. Hell røren i den forberedte formen og jevn ut toppen. Plasser springformen i en stor, dyp bakeform og hell kokende vann i bakeformen til det når halvveis opp på sidene av springformen.
  5. 5Stek til sidene av kaken virker faste og midten beveger seg litt når du rister på den, ca. 45 minutter. Slå av ovnen og la ostekaken avkjøles med ovnsdøren på gløtt i 30 minutter. Ta formen ut av vannbadet og la den avkjøles helt. Sett den i kjøleskapet i minst 6 timer.
  6. 6For å servere kaken, løsne sidene av springformen og plasser kaken på et fat. Skjær i stykker.
  7. 7Food Network-kjøkkenene likte denne oppskriften med tilsetning av 1 teskje sitronekstrakt og 1 teskje finrevet appelsinskall.