
Makaroner og ost i sørvestlig stil
Lær hvordan du lager en smakfull southwestern-style macaroni and cheese med krydret ostesaus og friske ingredienser. Perfekt for en mettende og enkel middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3/4 kopp tørket elbow-makaroni
- 1/2 kopp hakket rød paprika
- 1/2 kopp hakket grønn paprika
- 1/4 pund tykkskåret skinke, hakket (ca. 1 kopp)
- 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 1 1/2 spiseskjeer hvetemel
- 1/2 kopp melk
- 1/2 kopp naturell yoghurt
- 2 unser Monterey Jack, hakket (ca. 1/2 kopp)
- 1 teskje finhakket sylteagurkjrydret jalapeño (bruk hansker)
- 1/3 kopp finknust tacochips
Fremgangsmåte
- 1I en kjele med kokende, saltet vann koker du makaroni i 10 til 12 minutter, eller til den er al dente. Sil av vannet i en sil, og skyll den under varmt vann. Mens makaroni koker, koker du paprika og skinke i oljen i en stor kjele over moderat høy varme, og rører av og til i 5 minutter. Skru ned varmen til lav, tilsett mel, og kok opp blandingen under omrøring i 3 minutter. Rør inn melk og yoghurt, og la blandingen koke opp under omrøring. La den småkoke, rør av og til, i 5 minutter. Tilsett Monterey Jack-ost og jalapeño, og kok blandingen over moderat lav varme, under omrøring, til osten akkurat har smeltet. Bland inn makaroni, salt og pepper etter smak, og rør til alt er godt blandet.
- 2Hell makaroni og ost i en lav, ildfast form. Strø over tacochips, og gratiner retten under en forvarmet grille i ca. 2 tommer fra varmen i 3 til 4 minutter, eller til toppen er lett brunet.