
Cornish Pasties III
lær hvordan du lager tradisjonelle cornish pasties med denne enkle oppskriften. perfekt for en smakfull hovedrett eller matpakke.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk
Ingredienser
- 4 kopper hvetemel
- 1 teskje salt
- 2 kopper talg
- 1 kopp kaldt vann
- 3 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 1 løk, finhakket
- 5 gulrøtter, hakket (valgfritt)
- 2 kålrot, hakket
- 450 gram magert storfekjøtt
- 450 gram kjøttdeig av svin
- 10 vårløk, hakket
- salt og pepper etter smak
- 1/2 kopp smør
- 2 spiseskjeer melk
Fremgangsmåte
- 1For å lage deigen: Ha mel og salt i en stor bolle. Bland godt, deretter skjær inn smør eller fett til blandingen er smuldrete. Rør inn vann, bland til deigen akkurat samler seg til en ball. La deigen hvile i kjøleskapet mens du lager fyllet.
- 2For å lage fyllet: Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett vegetabilsk olje, deretter løk. Hvis du bruker gulrøtter og kålrot, tilsett dem nå. Surr grønnsakene til de er myke, ca. 10 minutter.
- 3Tilsett kjøttdeig av storfe, svinekjøtt og grønn løk i pannen. Stek til kjøttet ikke lenger er rosa. Krydre med salt og pepper etter smak. Forvarm ovnen til 200 grader C (400 grader F).
- 4Del deigen i 12 porsjoner og kjevle ut hver porsjon til den passer i en 23 cm (9-tommers) paiform.
- 5Legg en pa-deigskive i en paiform. Fyll den ene halvdelen av formen med kjøttfyllet. Fordel litt smør eller margarin over fyllet. Fukt kantene på deigen med vann, og brett over den andre halvdelen av deigen. Trim kantene, og forsegl med en krimp. Lag dampskår i toppen av deigen. Pensle med melk. Gjenta prosessen til all deig og fyll er brukt opp.
- 6Stek i forvarmet ovn i 45 minutter, eller til skorpen er gyllenbrun.